Bogdan: Nole nas je stalno zvao, htjeli smo ''Salataru'', ali...

Selektor teniske reprezentacije Bogdan Obradović rekao je da je cela ekipa obavila sjajan posao u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Argentine, uprkos porazu.

Tenis 20.07.2015 | 18:00
Bogdan: Nole nas je stalno zvao, htjeli smo ''Salataru'', ali...

Teniska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Dejvis kupa, pošto je u Buenos Ajresu izgubila od Argentine sa 4-1.

Četvrti poen za Argentinu osvojio je Karlos Berlok, kojem je Filip Krajinović predao meč pri vođstvu Argentinca od 6:1, 3:0.

"Dali smo sve od sebe, zahvalio bih igračima koji su se odazvali. Naš plan je bio da ove sezone pokušamo da osvojimo Dejvis kup, ali to, nažalost, nismo uspeli. Sve je urađeno vrhunski, ali nismo imali rezultat. Ako budemo zadržali ovakvu energiju u timu i posvećenost ubeđen sam da rezultat mora da dođe", rekao je Obradović.

On je ponovio da duel nije igran u dobrim uslovima.

"Celom timu moram da čestitam, imali smo ekstremno teške uslove za trening – hladnu halu, neprijatnu klimu... Ali lekar je uspeo sve da ih zadrži zdrave. Sve je bilo učinjeno da nam neko stvori uslove u kojima će nam biti teško da održimo igrače zdravim, a mi smo to zaista i uspeli", istakao je Obradović.

On je naveo da će tokom predstojećih turnira razgovarati sa igračima kako bi napravili plan za sledeću godinu, za koju je rekao da je komplikovana, pošto će biti igran i olimpijski turnir.

"To će biti naporno za igrače, pored svih obaveza koje imaju na ATP. Svaka čast Nenadu Zimonjiću koji ima problema sa leđima, ali je odlučio da igra i dao je sve od sebe. Dobro je podneo sve treninge i uklapao se koliko je mogao na tešku podlogu koju su nam nametnuli", kazao je on.

Obradović je pohvalio i Viktora Troickog, Filipa Krajinovića i Dušana Lajovića, za koje je rekao da je "žrtvovao nedelju", jer mora da osvoji što više bodova kako bi došao do glavnog žreba na US openu.

"Janko Tipsarević je u oporavku, ali je došao da bude sa reprezentacijom. Novak Đoković je mnogo podržavao ekipu, slao je poruke, savetovao je igrače", rekao je Obradović.

Reprezentativac Filip Krajinović rekao je da je predao meč Berloku pošto je istegao trbušni mišić.

"To sam osetio još posle meča prvog dana protiv Leonarda Majera. Nisam mogao da se oporavim, nisam želeo da predam jer igram za reprezentaciju, ali morao sam. Argentina je težak protivnik, igrali su fenomenalno, a nama je bilo teško bez Novaka i Janka. Dali smo sve što smo mogli, stigao sam nešto kasnije i nisam mogao najbolje da se prilagodim, ali bez obzira na sve, oni su bili bolji od nas", rekao je Krajinović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milorad

20.07.2015 16:41

Nema Djokovic tu para, pa se i netrudi da bude u ekipi. Ipak providno.

ODGOVORITE