Како да правилно оперете купаћи

Нашли сте савршен купаћи костим.

Стоји вам савршено, а дезен је модеран. Али како да водите рачуна о њему, да се не би истегао, уништио од морске воде и изблиједио.

Мода и љепота 20.07.2015 | 12:30
Како да правилно оперете купаћи

Џон Мадесијан, власник радње за хемијско чишћење у Њујорку, је рекао да жене често на погрешан начин одржавају своје купаће костиме. То доводи до уништавања омиљеног љетног аксесоара. Ево како да продужите рок трајања својим омиљеним купаћим костимима.

1) Прије него што га одложите
Исперите их од прљавштине са коже и од уља за сунчање, који могу да их униште током времена.

2) Ручно прање је најбоље
"Обично их треба прати ручно или их потапати у неутралном детерџенту", рекао је Мадесијан.

Прво их исперите водом да би уклонили хлор и со, а онда њежно утрљајте сапун у тканину. Добро исперите сапун и оставите да се осуши.

3) Ако не можете да перете ручно
"Купите врећу за веш машину и ставите купаћи у њу. Укључите њежно прање и смањите јачину центрифуге. Тако ћете спријечити да се влакна истегну и уврну", рекао је Мадесијан.

4) Не остављајте да се осуши на сунцу
Положите купаћи костим на пешкир постављен на равну површину. Ако оставите да се суши на сунцу више од неколико сати, почеће да блиједи. Никако га немојте стављати у машину за сушење веша.

5) Како се борити са флекама
Ако је флека и даље свјежа, њежно је утапкајте, па након тога почните са ручним прањем. Ако се флека осушила, не гребите је. У колико то урадите, можете да скинете дио фарбе са материјала, који никада нећете моћи да поправите. Ако не можете да уклоните флеку сами, однесите купаћи на хемијско чишћење.

6) Пијесак у купаћем костиму
Пробајте да потопите костим у воду. Ако то не помогне, чекајте да се костим скроз осуши и узмите фен за косу. Тако можете да избаците ситна зрнца пијеска која ћу се завукла.

Независне

Коментари / 0

Оставите коментар