Њемачка полиција истражује случај мртвог агента у Борчи

Припадници немачке федералне полиције (БКА) стигли су у Србију како би са српским колегама истражили случај нађеног тела Ледерстатера у Борчи, за ког се сумња да је био немачки агент.

Србија 20.07.2015 | 08:56
Њемачка полиција истражује случај мртвог агента у Борчи

Министар Небојша Стефановић изјавио је јуче да је полиција обавила увиђај и све информације и документа која је нашла у Борчи предала БИА и да очекује да ће тај случај даље преузети БИА.
 
Реч је наводно о извесном Томасу Ледерстатеру (49) из Минхена, а документа на то име пронађена су у изнајмљеном стану у београдском насељу Борча. Код преминулог су пронађена документа са детаљним описима неких терористичких напада у свету у последњих 15 година, кретање руских подморница, подаци о терористичким акцијама Исламске државе...

У немачком Министарству спољних послова саопштено је да је Амбасада Немачке у Београду упозната са случајем и да сарађује са српским властима на његовом решавању. Такође, према изворима из немачких служби безбедности, немачким колегама из „Билда“ речено је да Ледерстатер није био њихов агент обевештајац.
 
Особа под именом Томас Ледерстатер је била под присмотром немачке полиције због узнемиравања грађана октобра 2010. Позив је био упућен са адресе Зигрунштрасе 13ц у Минхену, где је Томас живео.
 
Слушао Чајковског

На два фејсбук профила који се подударају са Томасовим идентитетом наведено је да је овај Немац радио као машиновођа у немачким железницама. Последње што је поставио на свом профилу била је композиција Петра Иљича Чајковског „Хyмн оф тхе Цхерубим“ у извођењу руског војног хора.

Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

хик

20.07.2015 09:15

Шта све не хода нашим улицама...секунда фали па да будале превагну...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ХИК

20.07.2015 10:07

БУРАЗ ПРЕВАГНУЛЕ СУ ОНЕ ДАВНО.

Name

Награда је

20.07.2015 10:40

Ко год убије било каквог агента. Не одговара ни сецунд , јер је и он мозда досао да убија. Код нас је спијуназа одсјецање главе и глава му ставити код ду..та.

ОДГОВОРИТЕ