Njemačka policija istražuje slučaj mrtvog agenta u Borči

Pripadnici nemačke federalne policije (BKA) stigli su u Srbiju kako bi sa srpskim kolegama istražili slučaj nađenog tela Lederstatera u Borči, za kog se sumnja da je bio nemački agent.

Srbija 20.07.2015 | 08:56
Njemačka policija istražuje slučaj mrtvog agenta u Borči

Ministar Nebojša Stefanović izjavio je juče da je policija obavila uviđaj i sve informacije i dokumenta koja je našla u Borči predala BIA i da očekuje da će taj slučaj dalje preuzeti BIA.
 
Reč je navodno o izvesnom Tomasu Lederstateru (49) iz Minhena, a dokumenta na to ime pronađena su u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Borča. Kod preminulog su pronađena dokumenta sa detaljnim opisima nekih terorističkih napada u svetu u poslednjih 15 godina, kretanje ruskih podmornica, podaci o terorističkim akcijama Islamske države...

U nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova saopšteno je da je Ambasada Nemačke u Beogradu upoznata sa slučajem i da sarađuje sa srpskim vlastima na njegovom rešavanju. Takođe, prema izvorima iz nemačkih službi bezbednosti, nemačkim kolegama iz „Bilda“ rečeno je da Lederstater nije bio njihov agent obeveštajac.
 
Osoba pod imenom Tomas Lederstater je bila pod prismotrom nemačke policije zbog uznemiravanja građana oktobra 2010. Poziv je bio upućen sa adrese Zigrunštrase 13c u Minhenu, gde je Tomas živeo.
 
Slušao Čajkovskog

Na dva fejsbuk profila koji se podudaraju sa Tomasovim identitetom navedeno je da je ovaj Nemac radio kao mašinovođa u nemačkim železnicama. Poslednje što je postavio na svom profilu bila je kompozicija Petra Iljiča Čajkovskog „Hymn of the Cherubim“ u izvođenju ruskog vojnog hora.

Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

hik

20.07.2015 09:15

Šta sve ne hoda našim ulicama...sekunda fali pa da budale prevagnu...

ODGOVORITE
Name

ZA HIK

20.07.2015 10:07

BURAZ PREVAGNULE SU ONE DAVNO.

Name

Nagrada je

20.07.2015 10:40

Ko god ubije bilo kakvog agenta. Ne odgovara ni secund , jer je i on mozda dosao da ubija. Kod nas je spijunaza odsjecanje glave i glava mu staviti kod du..ta.

ODGOVORITE