СЛ: Звезда од 0:2 до 6:2 против ОФК-а!

Фудбалери Црвене звезде савладали су ОФК Београд 6:2 после невероватног преокрета на Врачару, у првом колу Суперлиге Србије.

Фудбал 19.07.2015 | 20:20
СЛ: Звезда од 0:2 до 6:2 против ОФК-а!

Црвено-бели су деловали беспомоћно у нападу у првом полувремену, а "романтичари" су искористли две сјајне полуконтре и преко Андрића и Дражића повели 2:0.

Међутим, све се потпуно преокренуло после паузе, црвено-бели у року од свега 13 минута постижу четири гола и добијају играча више. То је решило меч, али је у завршници са два гола ривала дотукао оспоравани Џошуа Паркер.

Звезда је кренула офанзивно на Врачару и у првих десетак минута имала неколико опасних напада, пре свега по десној страни, али су тешко црвено-бели озбиљно угрожавали Чупића.

ОФК Београд је временом све боље парирао ривалу, те у наставку меча из две полуконтре искористио једине шансе и стекао велика два гола предности.

Прво је Богдан Планић проиграо Комнена Андрића који закуцава лопту под пречку, а потом у надокнади времена после готово индентичне акције, овај пут Цуцкића и Дражића, други млади играч домаћина заобилази Рајковића и тресе мрежу.

Гости су бурно протестовали код судије Срђана Јовановића тражећи офсајд, због чега је уочи другог дела искључен тренер Звезде Миодраг Божовић.

Иако је на отварању других 45 минута Дражић имао сјајну шансу за 3:0 након што је предриблао тројицу ривала, уследио је дебакл ОФК Београда у наредних десетак минута.

Звезду у игру враћа Мамаду Мбођ, који необјашњиво остаје сам на другој стативи после центаршута Ибањеса и главом тресе мрежу.

Само три минута касније, после дуплог паса Вијеире и Катаија на ивици офсајда, везни играч проналази на левој страни усамљеног Јовића који лако постиже гол за 2:2.

Није прошао ни минут, а Звезда добија нови поклон домаће одбране, Вијеира краде лопту, а Планић га обара у казненом и добија црвени картон.

Пенал у преокрет претвара Вукан Савићевић, који већ шест минута касније уз помоћ одбитка од ривала постиже и други гол на мечу, те Звезда решава дуел.

После овог гола уследио је велики пад у игри оба тима, ОФК је покушавао из контри, једну за стопостотну шансу не користи Јовановић, а другу Дражић, да би у последњих 15 минута Звезда преко резервисте Паркера стигла до још убедљивије победе.

На старту нове сезоне у Суперлиги Србије у петак, фудбалери Партизана победили су Металац на свом терену са убедљивих 4:0, док су мечеве одигран у суботу обележили тријумфи лучанске Младости, Вождовца и ивањичког Јавор-Матиса.

Коментари / 0

Оставите коментар