SL: Zvezda od 0:2 do 6:2 protiv OFK-a!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su OFK Beograd 6:2 posle neverovatnog preokreta na Vračaru, u prvom kolu Superlige Srbije.

Fudbal 19.07.2015 | 20:20
SL: Zvezda od 0:2 do 6:2 protiv OFK-a!

Crveno-beli su delovali bespomoćno u napadu u prvom poluvremenu, a "romantičari" su iskoristli dve sjajne polukontre i preko Andrića i Dražića poveli 2:0.

Međutim, sve se potpuno preokrenulo posle pauze, crveno-beli u roku od svega 13 minuta postižu četiri gola i dobijaju igrača više. To je rešilo meč, ali je u završnici sa dva gola rivala dotukao osporavani Džošua Parker.

Zvezda je krenula ofanzivno na Vračaru i u prvih desetak minuta imala nekoliko opasnih napada, pre svega po desnoj strani, ali su teško crveno-beli ozbiljno ugrožavali Čupića.

OFK Beograd je vremenom sve bolje parirao rivalu, te u nastavku meča iz dve polukontre iskoristio jedine šanse i stekao velika dva gola prednosti.

Prvo je Bogdan Planić proigrao Komnena Andrića koji zakucava loptu pod prečku, a potom u nadoknadi vremena posle gotovo indentične akcije, ovaj put Cuckića i Dražića, drugi mladi igrač domaćina zaobilazi Rajkovića i trese mrežu.

Gosti su burno protestovali kod sudije Srđana Jovanovića tražeći ofsajd, zbog čega je uoči drugog dela isključen trener Zvezde Miodrag Božović.

Iako je na otvaranju drugih 45 minuta Dražić imao sjajnu šansu za 3:0 nakon što je predriblao trojicu rivala, usledio je debakl OFK Beograda u narednih desetak minuta.

Zvezdu u igru vraća Mamadu Mbođ, koji neobjašnjivo ostaje sam na drugoj stativi posle centaršuta Ibanjesa i glavom trese mrežu.

Samo tri minuta kasnije, posle duplog pasa Vijeire i Kataija na ivici ofsajda, vezni igrač pronalazi na levoj strani usamljenog Jovića koji lako postiže gol za 2:2.

Nije prošao ni minut, a Zvezda dobija novi poklon domaće odbrane, Vijeira krade loptu, a Planić ga obara u kaznenom i dobija crveni karton.

Penal u preokret pretvara Vukan Savićević, koji već šest minuta kasnije uz pomoć odbitka od rivala postiže i drugi gol na meču, te Zvezda rešava duel.

Posle ovog gola usledio je veliki pad u igri oba tima, OFK je pokušavao iz kontri, jednu za stopostotnu šansu ne koristi Jovanović, a drugu Dražić, da bi u poslednjih 15 minuta Zvezda preko rezerviste Parkera stigla do još ubedljivije pobede.

Na startu nove sezone u Superligi Srbije u petak, fudbaleri Partizana pobedili su Metalac na svom terenu sa ubedljivih 4:0, dok su mečeve odigran u subotu obeležili trijumfi lučanske Mladosti, Voždovca i ivanjičkog Javor-Matisa.

Komentari / 0

Ostavite komentar