Ван Перси: Ван Гал ме је отјерао из Јунајтеда!

Ван Перси је за британски лист "Тхе Сундаy Тимес" говорио о својој 11-годишњој ери играња у енглеској Премијер лиги, али о очекивањима у Фенербахчеу.

Фудбал 20.07.2015 | 14:20
Ван Перси: Ван Гал ме је отјерао из Јунајтеда!

Холандски фудбалски репрезентативац и нови играч истанбулског Фенербахчеа Робин Ван Перси оштро је критиковао свог сународњака и тренера Манчестер јунајтеда Луиса Ван Гала и оптужио га да му није дао искрену шансу да се након повреде врати у први тим "Црвених ђавола".

Ван Перси је за британски лист "Тхе Сундаy Тимес" говорио о својој 11-годишњој ери играња у енглеској Премијер лиги, али о очекивањима у Фенербахчеу.

Истичући да Фенербахче чека тежак квалификацијски двомеч са украјинским Шахтјором из Доњецка, Ван Перси је казао да се нада проласку у Лигу првака, а да би највише желио да се у наставку састане са својом донедавном екипом Манчестер јунајтеда

"Имао сам много понуда из Италије и Шпаније, али одабрао сам Турску и Фенербахче, највише због фудбалске еуфорије која овдје влада. Сретан сам и моја породица је задовољна мојим избором", казао је Ван Перси.

Присјећајући се да је као 20-годишњак из холандског Фејенорда прешао у лондонски Арсенал, Ван Перси је казао да је током 11 година у Енглеској имао срећу да ради са великанима попут Арсена Венгера и сир Алекса Фергусона.

"У Лондон сам одселио малим аутомобилом и са три кофера пртљага. Сада путујем са три камиона. Моја супруга Боухра чува све успомене. Не желим о својој каријери говорити као о савршеној бајци. Манчестер је био само дио моје лијепе приче у Енглеској", казао је Ван Перси.

Отворено говорећи о својим тренерима, Ван Перси је највише похвала упутио Арсеналовом стратегу Венгеру који му је, како каже, током осам година у Лондону био "попут оца" и од њега направио фудбалера. Подсјетивши да су неки медији писали о његовим сукобима са Венгером, Ван Перси је казао да се нису слагали о свим питањима, али да су увијек поштовали један другог и да су и данас у контакту.

Ван Перси је оштро критиковао актуелног тренера Манчестер јунајтеда Ван Гала и оптужио га да је директни кривац што није остао на Олд Трафорду. Холандски голгетер Ван Перси тврди да Ван Гал није знао физички припремити играче за напоре који их чекају на терену и да је дијелом и због тога имао честе повреде.

"Знао сам га као селектора репрезентације, а сада видим да је потпуно другачији као тренер клуба. И у репрезентацији ми је рекао да сам његов трећи избор у нападу, али сам преданим радом постао најбољи стријелац и капитен тима", казао је Ван Перси и додао да је на утакмици против Челсија сједио на клупи када су изгубили са 1:0 и да је тада схватио да ствари не иду како би требале. Тврди да је од Ван Гала тражио да га пребаци у други тим како би играо и заслужио повратак у први тим, а да му то није дозвољено.

"Наш однос се промијенио тада и сви су то видјели. Професионалац сам и нисам глуп. У Манчестеру сам био сретан и нисам хтио отићи, али нисам добио прилику да се вратим у први тим", казао је Ван Перси.

Ван Перси на крају тврди да је свјестан да његове године захтијевају посебан физички третман, а да је то прије свега задаћа тренера да од играча извуче максимум.

"Увјерен сам да су моје повреде биле плод замора тијела. То су трикови које тренери Арсен и сир Алекс добро познавали. Сир Алекс је тачно знао како извучи максимум од Рија Фердинанда, Рајана Гигса или Пола Сколса. Арсен је знао то за Бергкампа. Зато су они тако дуго играли добро. Међутим то је одлика карактеристика великих тренера коју немају сви", закључио је Ван Перси.

Коментари / 0

Оставите коментар