Van Persi: Van Gal me je otjerao iz Junajteda!

Van Persi je za britanski list "The Sunday Times" govorio o svojoj 11-godišnjoj eri igranja u engleskoj Premijer ligi, ali o očekivanjima u Fenerbahčeu.

Fudbal 20.07.2015 | 14:20
Van Persi: Van Gal me je otjerao iz Junajteda!

Holandski fudbalski reprezentativac i novi igrač istanbulskog Fenerbahčea Robin Van Persi oštro je kritikovao svog sunarodnjaka i trenera Mančester junajteda Luisa Van Gala i optužio ga da mu nije dao iskrenu šansu da se nakon povrede vrati u prvi tim "Crvenih đavola".

Van Persi je za britanski list "The Sunday Times" govorio o svojoj 11-godišnjoj eri igranja u engleskoj Premijer ligi, ali o očekivanjima u Fenerbahčeu.

Ističući da Fenerbahče čeka težak kvalifikacijski dvomeč sa ukrajinskim Šahtjorom iz Donjecka, Van Persi je kazao da se nada prolasku u Ligu prvaka, a da bi najviše želio da se u nastavku sastane sa svojom donedavnom ekipom Mančester junajteda

"Imao sam mnogo ponuda iz Italije i Španije, ali odabrao sam Tursku i Fenerbahče, najviše zbog fudbalske euforije koja ovdje vlada. Sretan sam i moja porodica je zadovoljna mojim izborom", kazao je Van Persi.

Prisjećajući se da je kao 20-godišnjak iz holandskog Fejenorda prešao u londonski Arsenal, Van Persi je kazao da je tokom 11 godina u Engleskoj imao sreću da radi sa velikanima poput Arsena Vengera i sir Aleksa Fergusona.

"U London sam odselio malim automobilom i sa tri kofera prtljaga. Sada putujem sa tri kamiona. Moja supruga Bouhra čuva sve uspomene. Ne želim o svojoj karijeri govoriti kao o savršenoj bajci. Mančester je bio samo dio moje lijepe priče u Engleskoj", kazao je Van Persi.

Otvoreno govoreći o svojim trenerima, Van Persi je najviše pohvala uputio Arsenalovom strategu Vengeru koji mu je, kako kaže, tokom osam godina u Londonu bio "poput oca" i od njega napravio fudbalera. Podsjetivši da su neki mediji pisali o njegovim sukobima sa Vengerom, Van Persi je kazao da se nisu slagali o svim pitanjima, ali da su uvijek poštovali jedan drugog i da su i danas u kontaktu.

Van Persi je oštro kritikovao aktuelnog trenera Mančester junajteda Van Gala i optužio ga da je direktni krivac što nije ostao na Old Trafordu. Holandski golgeter Van Persi tvrdi da Van Gal nije znao fizički pripremiti igrače za napore koji ih čekaju na terenu i da je dijelom i zbog toga imao česte povrede.

"Znao sam ga kao selektora reprezentacije, a sada vidim da je potpuno drugačiji kao trener kluba. I u reprezentaciji mi je rekao da sam njegov treći izbor u napadu, ali sam predanim radom postao najbolji strijelac i kapiten tima", kazao je Van Persi i dodao da je na utakmici protiv Čelsija sjedio na klupi kada su izgubili sa 1:0 i da je tada shvatio da stvari ne idu kako bi trebale. Tvrdi da je od Van Gala tražio da ga prebaci u drugi tim kako bi igrao i zaslužio povratak u prvi tim, a da mu to nije dozvoljeno.

"Naš odnos se promijenio tada i svi su to vidjeli. Profesionalac sam i nisam glup. U Mančesteru sam bio sretan i nisam htio otići, ali nisam dobio priliku da se vratim u prvi tim", kazao je Van Persi.

Van Persi na kraju tvrdi da je svjestan da njegove godine zahtijevaju poseban fizički tretman, a da je to prije svega zadaća trenera da od igrača izvuče maksimum.

"Uvjeren sam da su moje povrede bile plod zamora tijela. To su trikovi koje treneri Arsen i sir Aleks dobro poznavali. Sir Aleks je tačno znao kako izvuči maksimum od Rija Ferdinanda, Rajana Gigsa ili Pola Skolsa. Arsen je znao to za Bergkampa. Zato su oni tako dugo igrali dobro. Međutim to je odlika karakteristika velikih trenera koju nemaju svi", zaključio je Van Persi.

Komentari / 0

Ostavite komentar