Мурињо жестоком паљбом по својим Португалцима!

Португалцима смањују плате и пензије, а клубови бахато троше на играче! "Португал је земља са бројним проблемима – социјалним, политичким и економским... А Порто је платио 20 милиона евра за Имбулу, Касиљасу је дао велику плату", истакао је трофејни тренер.

Фудбал 20.07.2015 | 19:40
Мурињо жестоком паљбом по својим Португалцима!

Тренер лондонског Челсија Жоже Мурињо никада није имао "длаке на језику" и није се либио да прича о стварима које немају само фудбалски и спортски контекст.

Овај пут трофејни португалски стручњак дотакао се трансфер политике у португалским и европским клубовима, као и економској кризи која је погодила његову отаџбину.
“Довољно ми је да погледам шта се дешава у мојој отаџбини. Португал је земља са бројним проблемима – социјалним, политичким и економским. Људи пате, имају проблема са смањењем плата и пензија, боле их реформе. Велика је незапосленост“, у стилу правог политичара, и то опозиционог, говорио је Мурињо на конференцији за новинаре у Монтреалу.

Није се ту зауставио трофејни стручњак. Наставио је са анализом рада највећих португалских клубова, међу којима је и његов бивши клуб Порто.
“Порто је платио 20 милиона евра за Имбулу, а Касиљасу је дао велику плату. Спортинг из Лисабона такође даје милионе за играче и тренере. Фудбал је у тоталној супротности са реалним животом“, истакао је Мурињо.

Он није прескочио ни поједине премијерлигашке клубове, пре свих Манчестер Сити који је недавно довео Рахима Стерлинга за суму од 44 милиона фунти, уз могућност да она порасте за још пет милиона на име бонуса.
“Ја не могу да спречим неки други клуб да разбије банку и потроши силне милионе на појачања. Знам да ће многи урадити све да нас свргну са места шампионског трона, а то укључује и трошење велике количине новца“, закључио је Мурињо.

У досадашњем току летњег прелазног рока Мурињо је на Стамфорд Бриџ довео голмана Асмира Беговића за 8,4 милиона фунти, као и Радамела Фалкаа чију позајмицу је Челси платио Монаку око седам милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар