Murinjo žestokom paljbom po svojim Portugalcima!

Portugalcima smanjuju plate i penzije, a klubovi bahato troše na igrače! "Portugal je zemlja sa brojnim problemima – socijalnim, političkim i ekonomskim... A Porto je platio 20 miliona evra za Imbulu, Kasiljasu je dao veliku platu", istakao je trofejni trener.

Fudbal 20.07.2015 | 19:40
Murinjo žestokom paljbom po svojim Portugalcima!

Trener londonskog Čelsija Žože Murinjo nikada nije imao "dlake na jeziku" i nije se libio da priča o stvarima koje nemaju samo fudbalski i sportski kontekst.

Ovaj put trofejni portugalski stručnjak dotakao se transfer politike u portugalskim i evropskim klubovima, kao i ekonomskoj krizi koja je pogodila njegovu otadžbinu.
“Dovoljno mi je da pogledam šta se dešava u mojoj otadžbini. Portugal je zemlja sa brojnim problemima – socijalnim, političkim i ekonomskim. Ljudi pate, imaju problema sa smanjenjem plata i penzija, bole ih reforme. Velika je nezaposlenost“, u stilu pravog političara, i to opozicionog, govorio je Murinjo na konferenciji za novinare u Montrealu.

Nije se tu zaustavio trofejni stručnjak. Nastavio je sa analizom rada najvećih portugalskih klubova, među kojima je i njegov bivši klub Porto.
“Porto je platio 20 miliona evra za Imbulu, a Kasiljasu je dao veliku platu. Sporting iz Lisabona takođe daje milione za igrače i trenere. Fudbal je u totalnoj suprotnosti sa realnim životom“, istakao je Murinjo.

On nije preskočio ni pojedine premijerligaške klubove, pre svih Mančester Siti koji je nedavno doveo Rahima Sterlinga za sumu od 44 miliona funti, uz mogućnost da ona poraste za još pet miliona na ime bonusa.
“Ja ne mogu da sprečim neki drugi klub da razbije banku i potroši silne milione na pojačanja. Znam da će mnogi uraditi sve da nas svrgnu sa mesta šampionskog trona, a to uključuje i trošenje velike količine novca“, zaključio je Murinjo.

U dosadašnjem toku letnjeg prelaznog roka Murinjo je na Stamford Bridž doveo golmana Asmira Begovića za 8,4 miliona funti, kao i Radamela Falkaa čiju pozajmicu je Čelsi platio Monaku oko sedam miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar