Ово је договор Златана и ПСЖ-а...!

Одиграј још један меч за нас и можеш да идеш у Милан! Уместо Швеђанина на Парк принчева стиже Александре Лаказет!

Фудбал 20.07.2015 | 12:40
Ово је договор Златана и ПСЖ-а...!

Близу је! Заправо, никад ближи није био Златан Ибрахимовић повратку у Милан. Ако је веровати информацијама које током недеље интензивно стижу из Италије и Француске, репрезентативац Шведске дефинитивно напушта Пари Сен Жермен и враћа се на Сан Сиро.

У прилог томе наводни састанак Ибре и председника француског првака, Насер Ал Келаифи, на коме је шеик замолио капитена свог клуба да 1. августа у Монтреалу одигра још један меч са Свеце - реч је о дуелу Суперкупа против Лиона - после чега би му дозволио да се отисне у Калчо. Директор миланског гиганта Адријано Галијани неколико пута је путовао што у Париз што у Доху, како би се договорио са челницима ПСЖ-а. По свој прилици је успео, остало је „само“ да се утаначе детаљи откупне клаузуле, али је према свим показатељима клуб са Парка принчева спреман да се отараси најплаћенијег играча у тиму који их на годишњем нивоу, кад се рачуна и порез, кошта 20.000.000 евра.

То практично значи да би већ почетком наредног месеца Синиша Михајловић добити највеће појачање овог лета (после Карлоса Баке и Луиза Адријана), с обзиром да су познати детаљи око Ибрахимовићеве плате. Уколико потпише уговор на три године добијао би 7.500.000 евра по сезони, док би му у случају двогодишње сарадње на рачун легло 9.000.000 ове и још толико наредне године.

После три године у којима им се у потпуности исплатио, јер им је донео чак осам трофеја, челници ПСЖ-а траже одговарајућу замену Златану Ибрахимовићу. Све наводи на то да ће његово место у шпицу попунити Александре Лаказет, актуелни нападач Лиона, који је прошле сезоне био први стрелац Лиге 1 (27 голова), а као аргумент да француски репрезентативац напушта Жерлан надови се чињеница да су Лавови недавно поптисали уговор са Клаудиом Бувеом из Генгана (27), за кога кажу да, иако је старији, по карактеристикама личи на Лаказета.

Коментари / 0

Оставите коментар