Ovo je dogovor Zlatana i PSŽ-a...!

Odigraj još jedan meč za nas i možeš da ideš u Milan! Umesto Šveđanina na Park prinčeva stiže Aleksandre Lakazet!

Fudbal 20.07.2015 | 12:40
Ovo je dogovor Zlatana i PSŽ-a...!

Blizu je! Zapravo, nikad bliži nije bio Zlatan Ibrahimović povratku u Milan. Ako je verovati informacijama koje tokom nedelje intenzivno stižu iz Italije i Francuske, reprezentativac Švedske definitivno napušta Pari Sen Žermen i vraća se na San Siro.

U prilog tome navodni sastanak Ibre i predsednika francuskog prvaka, Naser Al Kelaifi, na kome je šeik zamolio kapitena svog kluba da 1. avgusta u Montrealu odigra još jedan meč sa Svece - reč je o duelu Superkupa protiv Liona - posle čega bi mu dozvolio da se otisne u Kalčo. Direktor milanskog giganta Adrijano Galijani nekoliko puta je putovao što u Pariz što u Dohu, kako bi se dogovorio sa čelnicima PSŽ-a. Po svoj prilici je uspeo, ostalo je „samo“ da se utanače detalji otkupne klauzule, ali je prema svim pokazateljima klub sa Parka prinčeva spreman da se otarasi najplaćenijeg igrača u timu koji ih na godišnjem nivou, kad se računa i porez, košta 20.000.000 evra.

To praktično znači da bi već početkom narednog meseca Siniša Mihajlović dobiti najveće pojačanje ovog leta (posle Karlosa Bake i Luiza Adrijana), s obzirom da su poznati detalji oko Ibrahimovićeve plate. Ukoliko potpiše ugovor na tri godine dobijao bi 7.500.000 evra po sezoni, dok bi mu u slučaju dvogodišnje saradnje na račun leglo 9.000.000 ove i još toliko naredne godine.

Posle tri godine u kojima im se u potpunosti isplatio, jer im je doneo čak osam trofeja, čelnici PSŽ-a traže odgovarajuću zamenu Zlatanu Ibrahimoviću. Sve navodi na to da će njegovo mesto u špicu popuniti Aleksandre Lakazet, aktuelni napadač Liona, koji je prošle sezone bio prvi strelac Lige 1 (27 golova), a kao argument da francuski reprezentativac napušta Žerlan nadovi se činjenica da su Lavovi nedavno poptisali ugovor sa Klaudiom Buveom iz Gengana (27), za koga kažu da, iako je stariji, po karakteristikama liči na Lakazeta.

Komentari / 0

Ostavite komentar