Белодедићев скенер Стеауе и позив на опрез Партизану!

Партизан ће, уколико прође Дилу, највероватније на Стеауу. Букурештански клуб има велику предност из првог меча квалификација за Лигу шампиона, пошто је као гост победио са 2:0 словачки Тренчин.

Фудбал 20.07.2015 | 13:20
Белодедићев скенер Стеауе и позив на опрез Партизану!

Румунски великан, уз Црвену звезду, једини из источне Европе има титулу првака шампиона Старог континента. Како данас њихова екипа изгледа, за “Блиц” је скенирао Миодраг Белодедић, легендардни командант одбране златне генерације Звезде.

- Стеауа подиже форму. У Суперкупу Румуније, прошле недеље, изгубили су од Таргу Муреша, и нису изгледали добро на терену. Већ против Тренчина играли су боље, нарочито у другом полувремену.

Ко се од играча истиче у тиму Стеауе?

- Пре две недеље довели су из Клужа француског нападача Грегорија Тадеа. Он је типичан центарфор, играч који им већ дуже време фали. Снажан је, добар у скоку, уме да се загради, али нема неку технику. Класичан је егзекутор, не прашта грешке. Прошле године је био први стрелац лиге када је за Клуж постигао чак 18 голова - открива Белодедић.

Француз је усамљен у нападу. Иза њега су петорица везних фудбалера. Какав је средњи ред Стеауе?

- Најјачи су на средини терена. Ту је одлични Кипчију, уз њега и омалени и вихорни Попа. Млади Станчу је опасан, брз, стално се убацује у напад, технички јак, а и прекиде изводи одлично, али мана му је недисциплина у игри.

Тим из Букурешта има искусну одбрану. Чини се да дефанзивци доста добро раде свој посао?

- Истичу се снагом. Леви бек Гиљерме по мом је укусу. Искусни штопер Тамаш је у дуелу јак, али нема потребну брзину. Други штопер, капитен Варела, стамен је и неуморан. Десни бек Пап је стасит и снажан, али није брз.

Стеауа се некада дичила тиме што није имала иностраних играча. Сада су ствари отишле у контрасмеру, постали су права легија странаца, са чак осморицом фудбалера са страним пасошем. У тиму су два Алжирца, Француз, Бразилац, Суринамац, Хаићанин, Ганац, и играч са Зеленортских Острва.

- И то је, поред промене изгледа клупског грба, један од разлога што навијачи не долазе у великом броју. На утакмицама Стеауе углавном је мирно и нема пуно публике - подвукао је Белодедић.

Радој из копачки на клупу

Стеауа је прошле недеље добила новог тренера - Мирела Радоја (34). Бивши играч румунског великана, после неколико година проведених у земљама Залива, оставио је фудбал у јуну и право из дреса катарског Ал Арабија ускочио на клупу Стеауе. Радој још увек нема профи лиценцу, па ће у протоколу до даљег да буде име помоћног тренера Масима Педрацинија, иначе некадашњег асистента Валтера Зенге на клупи Црвене звезде!

Празне трибине у Букурешту

Ако се догоди да Партизан обезбеди мегдан са Стеауом, “гробари” неће моћи да бодре свој тим у Букурешту. УЕФА је, због расистичког транспарента на мајском мечу Лиге Европе са кијевским Динамом, казнила румунски клуб са две утакмице играња пред празним трибинама.

Коментари / 0

Оставите коментар