Belodedićev skener Steaue i poziv na oprez Partizanu!

Partizan će, ukoliko prođe Dilu, najverovatnije na Steauu. Bukureštanski klub ima veliku prednost iz prvog meča kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je kao gost pobedio sa 2:0 slovački Trenčin.

Fudbal 20.07.2015 | 13:20
Belodedićev skener Steaue i poziv na oprez Partizanu!

Rumunski velikan, uz Crvenu zvezdu, jedini iz istočne Evrope ima titulu prvaka šampiona Starog kontinenta. Kako danas njihova ekipa izgleda, za “Blic” je skenirao Miodrag Belodedić, legendardni komandant odbrane zlatne generacije Zvezde.

- Steaua podiže formu. U Superkupu Rumunije, prošle nedelje, izgubili su od Targu Mureša, i nisu izgledali dobro na terenu. Već protiv Trenčina igrali su bolje, naročito u drugom poluvremenu.

Ko se od igrača ističe u timu Steaue?

- Pre dve nedelje doveli su iz Kluža francuskog napadača Gregorija Tadea. On je tipičan centarfor, igrač koji im već duže vreme fali. Snažan je, dobar u skoku, ume da se zagradi, ali nema neku tehniku. Klasičan je egzekutor, ne prašta greške. Prošle godine je bio prvi strelac lige kada je za Kluž postigao čak 18 golova - otkriva Belodedić.

Francuz je usamljen u napadu. Iza njega su petorica veznih fudbalera. Kakav je srednji red Steaue?

- Najjači su na sredini terena. Tu je odlični Kipčiju, uz njega i omaleni i vihorni Popa. Mladi Stanču je opasan, brz, stalno se ubacuje u napad, tehnički jak, a i prekide izvodi odlično, ali mana mu je nedisciplina u igri.

Tim iz Bukurešta ima iskusnu odbranu. Čini se da defanzivci dosta dobro rade svoj posao?

- Ističu se snagom. Levi bek Giljerme po mom je ukusu. Iskusni štoper Tamaš je u duelu jak, ali nema potrebnu brzinu. Drugi štoper, kapiten Varela, stamen je i neumoran. Desni bek Pap je stasit i snažan, ali nije brz.

Steaua se nekada dičila time što nije imala inostranih igrača. Sada su stvari otišle u kontrasmeru, postali su prava legija stranaca, sa čak osmoricom fudbalera sa stranim pasošem. U timu su dva Alžirca, Francuz, Brazilac, Surinamac, Haićanin, Ganac, i igrač sa Zelenortskih Ostrva.

- I to je, pored promene izgleda klupskog grba, jedan od razloga što navijači ne dolaze u velikom broju. Na utakmicama Steaue uglavnom je mirno i nema puno publike - podvukao je Belodedić.

Radoj iz kopački na klupu

Steaua je prošle nedelje dobila novog trenera - Mirela Radoja (34). Bivši igrač rumunskog velikana, posle nekoliko godina provedenih u zemljama Zaliva, ostavio je fudbal u junu i pravo iz dresa katarskog Al Arabija uskočio na klupu Steaue. Radoj još uvek nema profi licencu, pa će u protokolu do daljeg da bude ime pomoćnog trenera Masima Pedracinija, inače nekadašnjeg asistenta Valtera Zenge na klupi Crvene zvezde!

Prazne tribine u Bukureštu

Ako se dogodi da Partizan obezbedi megdan sa Steauom, “grobari” neće moći da bodre svoj tim u Bukureštu. UEFA je, zbog rasističkog transparenta na majskom meču Lige Evrope sa kijevskim Dinamom, kaznila rumunski klub sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama.

Komentari / 0

Ostavite komentar