ДК: Богдан осуо паљбу по Аргентинцима!

Селектор Дејвис куп тима у изјави "Журналу" осуо паљбу по организаторима и аргентинској публици.

Тенис 20.07.2015 | 08:40
ДК: Богдан осуо паљбу по Аргентинцима!

Богдан Обрадовић рекао је на конференцији за медије у Буенос Аиресу, после пораза српског дубла за недостижних 3:0 у четвртфиналу Дејвис купа, да је у главном граду Аргентине присуствовао "најлошијој организацији за 10 година", колико је селектор Србије.

Жалио се Обрадовић на "фудбалско" навијање у дворани Текнополис, коришћење мобилних телефона и блицева током игре, на "300 некажњених прекршаја аргентинске клупе", где су играчи и стручни штаб стајали и навијали...

Ипак, највеће замерке имао је на рачун организатора, а своју љутњу изнео је у опширном разговору за "Спортски журнал".

"Ово овде је супер срамота. Лудо ме интересује шта ће стајати у извештају ИТФ (Међународне тениске федерације", рекао је Обрадовић.

"Потрудили су се да нам на све начине отежају тих неколико дана припрема. Између себе смо причали како у организацију меча вероватно нису уложили ни 1.000 долара! У хали уопште нису пуштали грејање, свечана вечера је била у неком шатору, служили су хладну храну која уопште није могла да се једе. Једне вечери смо добили месо које је било као опанак".

Српски селектор навео је да су наши играчи вече пред почетак меча провели два и по сата у свлачионици, јер је у посету хали долазио аргентински председник, као и на то што је локална допинг контрола "случајно" посетила Виктора Троицког пре његовог меча против Делбониса, уместо после.

Ништа бољи, према његовим речима, није био транспорт од хотела до дворане, пошто је службени ауто "возио Троицког, Зимоњића и Лајовића споредним улицама и 25 минута дуже него што је требало".

"Када смо Душан Вемић и ја кренули на меч дублова, дали су нам исповраћан ауто. Питали смо возача о чему се ради, а он одговорио да је 'неко, изгледа, синоћ користио ауто'".

"Орловима" у недељу поподне предстоје још две сингл партије, као формалност на опроштају од Дејвис купа за ову годину. Аргентина је већ у полуфиналу.

"Нећу да тражим алиби за пораз, јер су нас надиграли на терену. Али, не бих се овде вратио као туриста".

Коментари / 0

Оставите коментар