DK: Bogdan osuo paljbu po Argentincima!

Selektor Dejvis kup tima u izjavi "Žurnalu" osuo paljbu po organizatorima i argentinskoj publici.

Tenis 20.07.2015 | 08:40
DK: Bogdan osuo paljbu po Argentincima!

Bogdan Obradović rekao je na konferenciji za medije u Buenos Airesu, posle poraza srpskog dubla za nedostižnih 3:0 u četvrtfinalu Dejvis kupa, da je u glavnom gradu Argentine prisustvovao "najlošijoj organizaciji za 10 godina", koliko je selektor Srbije.

Žalio se Obradović na "fudbalsko" navijanje u dvorani Teknopolis, korišćenje mobilnih telefona i bliceva tokom igre, na "300 nekažnjenih prekršaja argentinske klupe", gde su igrači i stručni štab stajali i navijali...

Ipak, najveće zamerke imao je na račun organizatora, a svoju ljutnju izneo je u opširnom razgovoru za "Sportski žurnal".

"Ovo ovde je super sramota. Ludo me interesuje šta će stajati u izveštaju ITF (Međunarodne teniske federacije", rekao je Obradović.

"Potrudili su se da nam na sve načine otežaju tih nekoliko dana priprema. Između sebe smo pričali kako u organizaciju meča verovatno nisu uložili ni 1.000 dolara! U hali uopšte nisu puštali grejanje, svečana večera je bila u nekom šatoru, služili su hladnu hranu koja uopšte nije mogla da se jede. Jedne večeri smo dobili meso koje je bilo kao opanak".

Srpski selektor naveo je da su naši igrači veče pred početak meča proveli dva i po sata u svlačionici, jer je u posetu hali dolazio argentinski predsednik, kao i na to što je lokalna doping kontrola "slučajno" posetila Viktora Troickog pre njegovog meča protiv Delbonisa, umesto posle.

Ništa bolji, prema njegovim rečima, nije bio transport od hotela do dvorane, pošto je službeni auto "vozio Troickog, Zimonjića i Lajovića sporednim ulicama i 25 minuta duže nego što je trebalo".

"Kada smo Dušan Vemić i ja krenuli na meč dublova, dali su nam ispovraćan auto. Pitali smo vozača o čemu se radi, a on odgovorio da je 'neko, izgleda, sinoć koristio auto'".

"Orlovima" u nedelju popodne predstoje još dve singl partije, kao formalnost na oproštaju od Dejvis kupa za ovu godinu. Argentina je već u polufinalu.

"Neću da tražim alibi za poraz, jer su nas nadigrali na terenu. Ali, ne bih se ovde vratio kao turista".

Komentari / 0

Ostavite komentar