Видео: Дјецо, хоћете у нападаче? Гледајте како ТО ради Фернандо Кавенаги!

Капитен Ривер Плате четири пута шутнуо на гол... Шта мислите, колико пута је био прецизан? 

Фудбал 22.07.2015 | 09:00
Видео: Дјецо, хоћете у нападаче? Гледајте како ТО ради Фернандо Кавенаги!

Да се памти и препричава. Да се гледа и да се учи. А пре свега да се - аплаудира! Кад следећи пут у ТВ емисији чујете или у новинама прочитате речи извиканих српских стручњака како „модеран нападач мора да игра добро у пољу, да отвара простор саиграчима, да има дубину...“ - и ко зна какве флоскуле - ударите контрааргументом. Фернандо Кавенаги (32) је доказ да не мора.

Капитен Ривер Плате је у ноћи између суботе и недеље извео показну вежбу на тему „заборављени центарфорови“, постигао четири гола и уписао асистенцију у убедљивој победи аргентинског великана на гостовању Атлетико Рафаели, у 17. колу тамошњег маратонског првенства (5:1). Кавегол, како га од милоште зову навијачи, на практичном примеру је оповргао мишљења савремених тренера о томе како би нападач требало да ради за екипу. У овом случају тим је радио за њега, а он сваку акцију савршено пратио и попут оне врсте фудбалера која ишчезава, али игра на инстинкт, на шмек, на чист таленат, тресао мреже.

Чисто уживање!

Занимљиво, на овој утакмици Фернадно Кавенаги је само четири пута шутнуо на гол. Сва четири хица су била прецизна.
„После меча обичај је да стрелац хет-трика добије лопту и однесе је кући. А ја немам много, ипак нисам ја Лео Меси“, шеретски ће Кавенаги, који је пред крај утакмице сјајан учинак заокружио додавањем за Гвида Родригеза и прву победу екипе са Монументала после три везана ремија, којом се вратила на трећу позицију на табели са 34 бода, три мање од највећег ривала Боке Јуниорс.

Кавенаги је у трећем мандату стигао до 111 голова у дресу Ривер Плате и учврстио се на десетом месту вечне листе стрелаца тог клуба. Ако настави овако да решета ускоро ће са девете позиције свргнути Данијела Онегу, који је у с краја шездесетих и почетком седамдесетих година 20. века постигао 117 голова.

Још нешто: Кавенаги је четири гола за Ривер постигао и 2011. против Гимназије Јустиције, а пре нејга последњи фудбалер овог клуба који се истакао покером био је Аријел Ортега 2002. против Униона. Од тад је прошло 4897 дана.

Браво, мајсторе!

Коментари / 0

Оставите коментар