Video: Djeco, hoćete u napadače? Gledajte kako TO radi Fernando Kavenagi!

Kapiten River Plate četiri puta šutnuo na gol... Šta mislite, koliko puta je bio precizan? 

Fudbal 22.07.2015 | 09:00
Video: Djeco, hoćete u napadače? Gledajte kako TO radi Fernando Kavenagi!

Da se pamti i prepričava. Da se gleda i da se uči. A pre svega da se - aplaudira! Kad sledeći put u TV emisiji čujete ili u novinama pročitate reči izvikanih srpskih stručnjaka kako „moderan napadač mora da igra dobro u polju, da otvara prostor saigračima, da ima dubinu...“ - i ko zna kakve floskule - udarite kontraargumentom. Fernando Kavenagi (32) je dokaz da ne mora.

Kapiten River Plate je u noći između subote i nedelje izveo pokaznu vežbu na temu „zaboravljeni centarforovi“, postigao četiri gola i upisao asistenciju u ubedljivoj pobedi argentinskog velikana na gostovanju Atletiko Rafaeli, u 17. kolu tamošnjeg maratonskog prvenstva (5:1). Kavegol, kako ga od milošte zovu navijači, na praktičnom primeru je opovrgao mišljenja savremenih trenera o tome kako bi napadač trebalo da radi za ekipu. U ovom slučaju tim je radio za njega, a on svaku akciju savršeno pratio i poput one vrste fudbalera koja iščezava, ali igra na instinkt, na šmek, na čist talenat, tresao mreže.

Čisto uživanje!

Zanimljivo, na ovoj utakmici Fernadno Kavenagi je samo četiri puta šutnuo na gol. Sva četiri hica su bila precizna.
„Posle meča običaj je da strelac het-trika dobije loptu i odnese je kući. A ja nemam mnogo, ipak nisam ja Leo Mesi“, šeretski će Kavenagi, koji je pred kraj utakmice sjajan učinak zaokružio dodavanjem za Gvida Rodrigeza i prvu pobedu ekipe sa Monumentala posle tri vezana remija, kojom se vratila na treću poziciju na tabeli sa 34 boda, tri manje od najvećeg rivala Boke Juniors.

Kavenagi je u trećem mandatu stigao do 111 golova u dresu River Plate i učvrstio se na desetom mestu večne liste strelaca tog kluba. Ako nastavi ovako da rešeta uskoro će sa devete pozicije svrgnuti Danijela Onegu, koji je u s kraja šezdesetih i početkom sedamdesetih godina 20. veka postigao 117 golova.

Još nešto: Kavenagi je četiri gola za River postigao i 2011. protiv Gimnazije Justicije, a pre nejga poslednji fudbaler ovog kluba koji se istakao pokerom bio je Arijel Ortega 2002. protiv Uniona. Od tad je prošlo 4897 dana.

Bravo, majstore!

Komentari / 0

Ostavite komentar