Очекују се хапшења због покушаја убиства

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изразио је очекивање да ће тужилаштво и полиција БиХ предузети све да ухапсе осумњичене за покушај убиства премијера Александра Вучића у Поточарима.

Србија 19.07.2015 | 19:54
Очекују се хапшења због покушаја убиства

"Очекујем да ће бити учињено брзо и да ће се показати ефикасност и да ће сви они које смо очима видели да су покушали линч на нашег премијера одговарати врло брзо", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре. 

Како је навео Тужилаштво БиХ води истрагу и сачекаћемо њене резултате, рекао је Стефановић и додао да је МУП у сталном контакту с министрима безбедности БиХ  Драганом Мектићем и министром унутрашњих послова Републике Српске Драганом Лукачем.

Стефановић наводи са је МУП Србије учинио све што је могао у сарадњи са БиХ и Републиком Српском и да ће изаћи у сусрет у свему што се од МУП-а Србије буде тражило, а може бити од помоћи.

"Чекаћемо резултате истраге", рекао је Стефановић, наводећи да надлежни органи Србије немају истражне могућности у случају покушаја убиства Вучића у Поточарима 11. јула на обележавању 20 година од злочина у Сребреници.  

Извор: Тањуг

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Мд

19.07.2015 10:02

Мозес да сањас да це неког да ухапсе,како Бакир да ухапси сам себе ко це бити сеф овим из Маоце ако се сам ухапси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

19.07.2015 19:15

Ухапсили и казнити починиоце да. Али назвати ово покушајем убиства је смијесно.

Name

МираИСа

19.07.2015 10:23

Тужилаштво треба добро да се припреми и докаже да је био покушај убиства...

ОДГОВОРИТЕ
Name

не вјеруј

19.07.2015 10:29

Тамо су сви нападачи били: психички болесни , малољетни , болесници са ПРС синдромом , напад је био 'спонтан' , нема организатора , иза тога не стоји нико , тако да се ту нема ко ухапсити !

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

19.07.2015 10:48

РЕ ЗА Мирал Друзе вама у Сарајеву све треба нацртат И објаснити! ?Ал ок поред срамоте која нанесена БиХ због напада на стицене ллицности,направљен је дипломатски скандал са Словенијом И Србијом? АКО МАСА ЉУДИ КРЕНЕ СА НАМЈЕРОМ ДА НЕКОГ ЛИСИ ЗИВОТА КАКО ТО СМАТРАТИ А ДА ЈЕ БИЛА НАМЈЕРОМ ЈЕСТЕ ЈЕР СУ ГА ХАДЈАЛИ КАМЕНИЦАМА А НЕ ГУМЕНИМ БОМБОНАМА И ЈАЈИМА.Гадјан је опасним предметима тј КАМЕНИЦАМА која могу да изазову озбијне повреде, Тегелтија стове И стоји покусај убиства .Цовјеку СУ разбијене усне наоцале , сукоб је ескалирао нарусен је , И јавно мјесто која ви називате светињом а на светом мјесту ово радите И саљете лосу слику И поруку циватом свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

19.07.2015 19:17

А ко је видио те разбијене усне?

Name

анте

19.07.2015 11:22

Па посаљите сесеља како само правите сцену да само се оперете љагу са напаценог србског народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибеж

19.07.2015 11:26

Овај има чудну диплому. И још је министар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бег

19.07.2015 11:52

Свако нормалан осудјује напад на Вуцица ал Министре као и обицно долазе опасне стрелице из васих уста унапријед оптузујете без суда и тузиластва па зато се упитајте засто васи судови и тузиластва губе битке код судова сиром Европе везано за потјернице које сви на васу срамоту не узимају у обзир.Ваљда зато сто управо овако зелите правду проводити у нивоинама и за сире масе

ОДГОВОРИТЕ
Name

МираИСа

19.07.2015 16:13

За сноуден: Прво ја нисам никакав "Мирал" него Мира...дакле особа женског рода и гле чуда са властитим мишљењем а још и Српкиња... Зашто увијек мислите да је то онај "други" ако имам своје мишљење.У мом коментару чак и не видим нешто што би могло узрујати било кога...Ти као неки еxперт објашњаваш шта се подразумјева под покушајем убиства. Радије се прихвати правописа и граматике (једва сам разумјела шта пишеш) а овај несретни случај остави стварним еxпертима да они дају своје мишљење. Не занима ме коју су "они" слику послали свијету, ја знам коју смо ми послали 11.јула'95, нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клипане

19.07.2015 17:55

Што не ухапсиш и не испоручиш Милу Радишића Републици Српској! Исти је већ пресудјен! Побјегао је теби у Србију. И шета се код тебе по Београду. Излазите ли на пиће ти, Миле и Вучић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

соко

19.07.2015 20:43

за анте ста ви хоцете реци за сесеља цовјек на правом мјесту има своју идеологију засто га хаг није осудио а дрзао толике године али да је анте одма би га ослободили зивио сесељ

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

19.07.2015 20:48

РЕ ЗА Мирал Друзе вама у Сарајеву све треба нацртат И објаснити! и скандал са Словенијом И Србијом? АКО МАСА ЉУДИ КРЕНЕ СА НАМЈЕРОМ ДА НЕКОГ ЛИСИ ЗИВОТА КАКО ТО СМАТРАТИ А ДА ЈЕ БИЛА НАМЈЕРОМ ЈЕСТЕ ЈЕР СУ ГА ХАДЈАЛИ КАМЕНИЦАМА А НЕ ескалирао нарусен је , И јавно мјесто која ви називате светињом а на светом мјесту ово радите И саљете лосу слику И поруку циватом свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

19.07.2015 21:05

Миро ок , нису толико битне правописне греске посто нисам летктор српског језика, мислим да је битније ста је писац хтео да указе или пак казе.А ис кеен не мислим да си српкиња вец се кријес иза тог имена.Да је тако као сто казес знала би ста СУ у радили твом народу у Подрињу.Нико никад се није извинио твом И мом народу.Ти се стиди за себе немој за српски народ јер они који СУ то поцинили осудјени су И спеед мог народа! НЕВИДЈЕХ ДА ЈЕ ИКО ОСУДЈЕН МИРО НАД МОЈИМ НАРОДОМ И ТВОЈИМ СРПСКИМ.НИЈЕ ФЕР И ПОСТЕНО КРВ ЈЕ КРВ МАЈКА ЈЕ МАЈКА А ЗЛОЦИН ЈЕ ЗЛОЦИН.ИЗ СРЕБРЕНИЦЕ ЈЕ ПОСЛАТА ЛОСА ПОРУКА И СЛИКА ЦИТАВОМ РЕГИОНУ .НАПАД НА СТРАНЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ КАКО СЕ МОЗЕ НАЗВАТИ.?????

ОДГОВОРИТЕ