Требињска пожаришта стављена под контролу

Ситуација на пожаришту на територији Требиња је нешто стабилнија у односу на претходни дан и јутрос, саопштено је из Управе Цивилне заштите Републике Српске.

Република Српска 18.07.2015 | 21:55
Требињска пожаришта стављена под контролу

У саопштењу се истиче да лица укључена у гашење пожара контролишу стање на терену и прате ситуацију.

Планира се дејство хеликоптера Оружаних снага БиХ, након чега ће се покушати довести под контролу што више пожаришта.

Хеликоптерски сервис Републике Српске са својим ваздухопловима изводи извиђачке летове од Калиновика до Требиња.

У Гацку је било кише и ситуација на пожаришту је нешто боља. Због неприступачног терена ватрогасци прате ситуацију.

Општину Петрово је око 16.30 часова захватило невријеме са јаком кишом и градом, а више детаља о евентуалној штети биће познато накнадно.

(БН ТВ)

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Фејсал

18.07.2015 20:11

Орузане снаге БиХ, помазу и гасе позаре око Требиња, док хеликоптери РС слузе за приватна путовања и обиласке након несреца за сликање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОС БиХ

19.07.2015 05:34

ОС имају задатак да помажу цивилне власти и учествовање у елементарним непогодама, хеликоптери ОС БиХ посједују летјелице (хеликоптери) који могу да носе (терет)воду, МИ8 и МИ18 то су транспортни хеликоптери, и некад су ове летјелице биле у саставу ВРС.Хеликоптерски сервис РС не посједује хеликоптере који би могли гасити пожаре.

Name

херцеговина

19.07.2015 09:16

А Срби као нису дио Оружаних снага? Па у гасењу позара уцествују Срби а не ви Муслимани и усташе. Оптерецен си и неко те погресно инструисао, само знај да је тако и Алија злоупотребљавао своје становниство као сто сад тебе злоупотребљавају па знас добро како сте просли. Сто прије прихватис цињеницу да Срби и РС постоје бице ти лаксе. Мозете ли објавити ову вијест: Прецртана ћирилица на знаковима у Херцеговини - хттп://мојахерцеговина.цом/прецртана-цирилица-на-знаковима-у-херцеговини/

Name

ре фејсал

18.07.2015 22:00

Орузане снаге плаца и РС, врло вероватно најбоље људство орузаних снага је великим делом из РС (није Србин дезертирао пре две године из мировне мисије као малтене слепи путник у авиону холандских хуманитараца, али зато пилот који је извео онај невероватан маневар на пар цм од крова куце а о коме су сви прицали у Добоју за време поплава, извео је Србин из РС обуцен у Србији) па него ста це него да гасе. А хеликоптери РС, као сто писе у тексту, такодје су у Требињу. Пре две недеље су транспортовали мајку храброст на лецење у Бањалуку. То је јавно власниство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

19.07.2015 09:54

Користи ли се аеродром за полијетање хеликоптера ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

19.07.2015 20:20

Користимо аеродром у Сребреници.