Trebinjska požarišta stavljena pod kontrolu

Situacija na požarištu na teritoriji Trebinja je nešto stabilnija u odnosu na prethodni dan i jutros, saopšteno je iz Uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

Republika Srpska 18.07.2015 | 21:55
Trebinjska požarišta stavljena pod kontrolu

U saopštenju se ističe da lica uključena u gašenje požara kontrolišu stanje na terenu i prate situaciju.

Planira se dejstvo helikoptera Oružanih snaga BiH, nakon čega će se pokušati dovesti pod kontrolu što više požarišta.

Helikopterski servis Republike Srpske sa svojim vazduhoplovima izvodi izviđačke letove od Kalinovika do Trebinja.

U Gacku je bilo kiše i situacija na požarištu je nešto bolja. Zbog nepristupačnog terena vatrogasci prate situaciju.

Opštinu Petrovo je oko 16.30 časova zahvatilo nevrijeme sa jakom kišom i gradom, a više detalja o eventualnoj šteti biće poznato naknadno.

(BN TV)

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Fejsal

18.07.2015 20:11

Oruzane snage BiH, pomazu i gase pozare oko Trebinja, dok helikopteri RS sluze za privatna putovanja i obilaske nakon nesreca za slikanje.

ODGOVORITE
Name

OS BiH

19.07.2015 05:34

OS imaju zadatak da pomažu civilne vlasti i učestvovanje u elementarnim nepogodama, helikopteri OS BiH posjeduju letjelice (helikopteri) koji mogu da nose (teret)vodu, MI8 i MI18 to su transportni helikopteri, i nekad su ove letjelice bile u sastavu VRS.Helikopterski servis RS ne posjeduje helikoptere koji bi mogli gasiti požare.

Name

hercegovina

19.07.2015 09:16

A Srbi kao nisu dio Oružanih snaga? Pa u gasenju pozara ucestvuju Srbi a ne vi Muslimani i ustaše. Opterecen si i neko te pogresno instruisao, samo znaj da je tako i Alija zloupotrebljavao svoje stanovnistvo kao sto sad tebe zloupotrebljavaju pa znas dobro kako ste prosli. Sto prije prihvatis cinjenicu da Srbi i RS postoje bice ti lakse. Mozete li objaviti ovu vijest: Precrtana ćirilica na znakovima u Hercegovini - http://mojahercegovina.com/precrtana-cirilica-na-znakovima-u-hercegovini/

Name

re fejsal

18.07.2015 22:00

Oruzane snage placa i RS, vrlo verovatno najbolje ljudstvo oruzanih snaga je velikim delom iz RS (nije Srbin dezertirao pre dve godine iz mirovne misije kao maltene slepi putnik u avionu holandskih humanitaraca, ali zato pilot koji je izveo onaj neverovatan manevar na par cm od krova kuce a o kome su svi pricali u Doboju za vreme poplava, izveo je Srbin iz RS obucen u Srbiji) pa nego sta ce nego da gase. A helikopteri RS, kao sto pise u tekstu, takodje su u Trebinju. Pre dve nedelje su transportovali majku hrabrost na lecenje u Banjaluku. To je javno vlasnistvo.

ODGOVORITE
Name

Brod

19.07.2015 09:54

Koristi li se aerodrom za polijetanje helikoptera ?

ODGOVORITE
Name

hercegovina

19.07.2015 20:20

Koristimo aerodrom u Srebrenici.