Бивши шеф полиције на оптуженичкој клупи

Основни суд у Брчком потврдио је оптужницу Тужилаштва дистрикта против бившег шефа Полиције Горана Лујића.
Лујић се терети за три кривична дјела: угрожавања јавног саобраћаја, противзаконито посредовање и кривотворење службене исправе.

Босна и Херцеговина 18.07.2015 | 20:45
Бивши шеф полиције на оптуженичкој клупи

Бивши шеф Полиције у Брчком Горан Лујић одговараће пред Основним судом дистрикта по оптужници у којој се у четири тачке терети за кривична дјела настала као посљедица саобраћајне незгоде у брчанском насељу Колобара, побјегао с лица мјеста и користећи ауторитет покушао прикрити тај догађај.

Лујић је 12. јуна прошле године нешто иза поноћи возећи службени ауди изгубио конролу и при томе оштетио још два аутомобила, а затим, стоји у оптужници, користећи свој ауторитет код подређених „утицао на припадника Полиције с иницијалима НП да прихвати одговорност“ што је овај и учинио, а Лујић овјерио својим потписом.

Клупко се одмотало кроз креирани дисциплински поступак против НП који је кажњен јавном опоменом, те испоставом рачуна за поправку службеног возила на терет буџета.

Емкић је потврдио да су у току и дисциплински поступци против осталих учесника кривотворења истине о овом догађају. А хоће ли се Лујић вратити на мјесто вишег испектора за истраживање ратних злочина на које је распоређен по истреку мандата, зависи од коначне пресуде по оптужници.

Лујићево шефовање у Полицији у јавности ће остати упамћено и по изградњи приватног вишеспратног пословно-стамбеног објекта у Брчком.

Предсједник Основног суда Јадранко Грчевић поднио је крајем 2011. године кривичну пријаву против Лујића због незаконитог прибављања документације и утаје пореза и ПДВ приликом те градње за коју се, потврдила је Лакићева, истрага приводи крају и ускоро очекује тужилачка одлука.

(БН ТВ)

 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

камелеон

18.07.2015 19:56

Сличан догађај се деси у Сарајеву у којем је актер био високо позиционирани функционер МУП ФБиХ и све се заташка. И онда реците да је правосуђе у БиХ независно,професионално......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

19.07.2015 06:56

Кад се деси у РС онда је у реду а кад се деси у Федерацији онда је непрофесионално. Камелеон иако мијењас боје из тебе вири велики националиста

Name

Сеоска бараба

18.07.2015 20:08

Слицан догадјај и у Бањалуци прије неколико мијесеци,испектори Мупа Рс дилали дрогу,мало казне,мало премјестаја,пуно заборава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

18.07.2015 21:04

Само срби опет??? ОВАЈ ЛУЈИЦ, ПА Горан Зубаца па Мирко ЛУЈИЦ.Па винко Домаћица је у криминалу до гуше и ником ниста....Ујео вук магарца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ресноуден

20.07.2015 08:36

Набројао си два Лујића, да ли ти то шта говори да од три презимена оптужених два буду иста. Криминалне гени су чудо..,

Name

xxx

19.07.2015 05:55

Ко је доказао и цим да су инспектори дилали дрогу. Нелупајте глуписти. А да Лујица терети специјално туз РС питај бога ста би било у оптузници. Као и за све друго. Или сакривено или пренадувано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смолуца

19.07.2015 08:15

Луиц се кацио са јацим од себе.Мислио је да је незамјењив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

:-)

19.07.2015 09:22

Изигравао је Бога у дистрикту. Прислусливао је све редом од градоначелника, прело предсједника суда, полицајаца све до обичних грађана само да би имао кога у шаци кад му затреба помоћ. Увео је видео надзор у службена возила, наравно узео масну провизију а снимке може злоупотребљавати ко стигне. Све је називао лоповима и глумио поштење а саградио зграду од милион за коју је смуљао цијену радо пореза итд.итд. биће овде свега тек је почело. Желим свим непоштеним у дистрикту да заглаве робије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Даре

19.07.2015 09:37

У оба случаја и у Сарајеву и у Брчком ради се о особама исте националности. Замисли какав сам ја српски националиста, кад критикујем појаве у којима су актери Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

19.07.2015 10:11

Три инспектора за дилање дроге у Бања Луци првостепеном пресудом осуђени на укупно 23 године...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиција еx

19.07.2015 21:11

Хоће ли овај народ дочекати поштеног, способног, непоткупљивог полицијског професионалца на челу брчанске полиције..??

ОДГОВОРИТЕ