Bivši šef policije na optuženičkoj klupi

Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu Tužilaštva distrikta protiv bivšeg šefa Policije Gorana Lujića.
Lujić se tereti za tri krivična djela: ugrožavanja javnog saobraćaja, protivzakonito posredovanje i krivotvorenje službene isprave.

Bosna i Hercegovina 18.07.2015 | 20:45
Bivši šef policije na optuženičkoj klupi

Bivši šef Policije u Brčkom Goran Lujić odgovaraće pred Osnovnim sudom distrikta po optužnici u kojoj se u četiri tačke tereti za krivična djela nastala kao posljedica saobraćajne nezgode u brčanskom naselju Kolobara, pobjegao s lica mjesta i koristeći autoritet pokušao prikriti taj događaj.

Lujić je 12. juna prošle godine nešto iza ponoći vozeći službeni audi izgubio konrolu i pri tome oštetio još dva automobila, a zatim, stoji u optužnici, koristeći svoj autoritet kod podređenih „uticao na pripadnika Policije s inicijalima NP da prihvati odgovornost“ što je ovaj i učinio, a Lujić ovjerio svojim potpisom.

Klupko se odmotalo kroz kreirani disciplinski postupak protiv NP koji je kažnjen javnom opomenom, te ispostavom računa za popravku službenog vozila na teret budžeta.

Emkić je potvrdio da su u toku i disciplinski postupci protiv ostalih učesnika krivotvorenja istine o ovom događaju. A hoće li se Lujić vratiti na mjesto višeg ispektora za istraživanje ratnih zločina na koje je raspoređen po istreku mandata, zavisi od konačne presude po optužnici.

Lujićevo šefovanje u Policiji u javnosti će ostati upamćeno i po izgradnji privatnog višespratnog poslovno-stambenog objekta u Brčkom.

Predsjednik Osnovnog suda Jadranko Grčević podnio je krajem 2011. godine krivičnu prijavu protiv Lujića zbog nezakonitog pribavljanja dokumentacije i utaje poreza i PDV prilikom te gradnje za koju se, potvrdila je Lakićeva, istraga privodi kraju i uskoro očekuje tužilačka odluka.

(BN TV)

 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

kameleon

18.07.2015 19:56

Sličan događaj se desi u Sarajevu u kojem je akter bio visoko pozicionirani funkcioner MUP FBiH i sve se zataška. I onda recite da je pravosuđe u BiH nezavisno,profesionalno......

ODGOVORITE
Name

Dare

19.07.2015 06:56

Kad se desi u RS onda je u redu a kad se desi u Federaciji onda je neprofesionalno. Kameleon iako mijenjas boje iz tebe viri veliki nacionalista

Name

Seoska baraba

18.07.2015 20:08

Slican dogadjaj i u Banjaluci prije nekoliko mijeseci,ispektori Mupa Rs dilali drogu,malo kazne,malo premjestaja,puno zaborava.

ODGOVORITE
Name

Snouden

18.07.2015 21:04

Samo srbi opet??? OVAJ LUJIC, PA Goran Zubaca pa Mirko LUJIC.Pa vinko Domaćica je u kriminalu do guše i nikom nista....Ujeo vuk magarca.

ODGOVORITE
Name

Resnouden

20.07.2015 08:36

Nabrojao si dva Lujića, da li ti to šta govori da od tri prezimena optuženih dva budu ista. Kriminalne geni su čudo..,

Name

xxx

19.07.2015 05:55

Ko je dokazao i cim da su inspektori dilali drogu. Nelupajte glupisti. A da Lujica tereti specijalno tuz RS pitaj boga sta bi bilo u optuznici. Kao i za sve drugo. Ili sakriveno ili prenaduvano.

ODGOVORITE
Name

smoluca

19.07.2015 08:15

Luic se kacio sa jacim od sebe.Mislio je da je nezamjenjiv.

ODGOVORITE
Name

:-)

19.07.2015 09:22

Izigravao je Boga u distriktu. Prisluslivao je sve redom od gradonačelnika, prelo predsjednika suda, policajaca sve do običnih građana samo da bi imao koga u šaci kad mu zatreba pomoć. Uveo je video nadzor u službena vozila, naravno uzeo masnu proviziju a snimke može zloupotrebljavati ko stigne. Sve je nazivao lopovima i glumio poštenje a sagradio zgradu od milion za koju je smuljao cijenu rado poreza itd.itd. biće ovde svega tek je počelo. Želim svim nepoštenim u distriktu da zaglave robije...

ODGOVORITE
Name

re Dare

19.07.2015 09:37

U oba slučaja i u Sarajevu i u Brčkom radi se o osobama iste nacionalnosti. Zamisli kakav sam ja srpski nacionalista, kad kritikujem pojave u kojima su akteri Srbi.

ODGOVORITE
Name

Xy

19.07.2015 10:11

Tri inspektora za dilanje droge u Banja Luci prvostepenom presudom osuđeni na ukupno 23 godine...

ODGOVORITE
Name

Milicija ex

19.07.2015 21:11

Hoće li ovaj narod dočekati poštenog, sposobnog, nepotkupljivog policijskog profesionalca na čelu brčanske policije..??

ODGOVORITE