Додик је обесмислио чак и референдум!

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је по ко зна који пут лично обесмислио најјачи инструмент за демократско понашање једног народа, а то је референдум, тврде у СДС-у и ПДП-у.

Република Српска 18.07.2015 | 19:46
Додик је обесмислио чак и референдум!

Указују да то потврђује и порука српског премијера Александра Вучића приликом јучерашње Додикове посјете да референдум у овој ситуацији неће ништа добро донијети Републици Српској нити се на такав начин може мијењати рад Суда и Тужилаштва БиХ.

Показало се да је Вучић велики државник, да разумије ситуацију и да је његова порука сасвим јасна -оваква врста референдума сада није потребна и Републици Српској неће донијети ништа добро, сматра потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

"Милорад Додик је по ко зна који пут лично обесмислио најјачи инструмент за демократско понашање једног народа, а то је референдум.  И то да у року од 48 сати мијења мишљење од тога да у Народној скупштини Републике Српске говори да неће одустати од референдума, до тога што се зове разуман став Вучића да овакав референдум неће донијети ништа добро грађанима Републике Српске, нити може шта промијенити по питању суда и тужилаштва, што говори да је Додик обичан политикант", каже Бореновић.

Када је ријеч о расписивању референдума, очигледно је да Додик нема у Србији савезника, иако је Додик имао ту намјеру, указује потпредсједник СДС-а Вукота Говедарица.

"Ми смо јуче могли да видимо да је та сва прича монитарана и демаскирана, јасно је да Додик нема савезника у Србији, остао је усамљен - он и његов Политбиро. Данас не постоји нека лејди која је спремна да разговара са Додиком на ту тему", рекао је Говедарица.

"Нити у септембру, за када је Додик најавио нове разговоре о референдуму, неће бити ништа ново. Једини начин промјене рада Суда и Тужилаштва је структуралним дијалогом", сматра Говедарица.

"Тај разговор који је дефинисан структуралним дијалогом је већ једним дијелом дао резултате. Ми не можемо овдје ништа друго да радимо изузев дијалогом да дођемо до рјешења", рекао је Говедарица.

Коментаришући јучерашње Додикове изјаве да је референдум расписан због издајничке опозиције која преноси надлежности на Федерацију именујући Младена Босића и Младена Иванића, из опозиције стиже одговор.

"Све ово што је закувао и кувар свих ових наших проблема је Додик. На овакав начин Додик покушава да тргује са свим оним издајничким потезима која је направио прије 12 година", сматра Говедарица.

 "Срамотан је начин како у центру Београда Додик олајава и ружно говори о другим лидерима српског народа из Републике Српске и то је велика брука за њега. Показује да је он слаб политичар, обичан политикант и кукавица која очигледно да нема храбрости да прича са Иванићем и Босићем него износи неистине и лажи", рекао је Бореновић.

Нити једна надлежност за вријеме Савеза за промјене није пренесена на ниво БиХ, тврди Бореновић.

БН ТВ

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

РЕЦИЛАЗА

18.07.2015 17:51

ТАКО ЈЕ ВУКОТА ПОДРСКА ТЕБИ И САВЕЗУ.САМО РЕЦИКЛИРАЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зо

18.07.2015 19:43

Просла Сребреница па референдум, да видимо са цим це нас следецим малтретирати, сви глупи политицари

Name

Око соколово

18.07.2015 17:52

"Вучић велики државник", Ех Бореновићу, нема ни од тебе ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

18.07.2015 18:02

Милорад Додик је потрошен. Он има извјесних проблема да то схвати а још више да то прихвати. Оно што је грозно је да је потрошио и све ресурсе овог народа. Оно што је утјешно је да је то овај народ заслужио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Референдум

19.07.2015 04:40

Додо је давно пролупао . Референдуми са изабраним водјама су растурили бивсу Југу. Референдуми це растурити и БиХ и републику Српску . Дозови се једном народе памети а око нецес да се дозовес онда идемо сви у пакао.Тамо це нам бити боље .

Name

Стојан

18.07.2015 18:22

Миле одлуцује а не скупстина да ли це бити референдума или не , он је тај који о свему одлуцује , како он казе тако мора бити ,,, Јос мало па це мо се морати сисати као он по узору на сјевернокорејског водју ,,,,,,,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

18.07.2015 18:56

Миле лагано одлази у политичку историју....што прије то схвате ови његови то ће боље проћи у будућности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД

18.07.2015 19:04

НЕЋЕ ОН У НИКАКВУ ИСТОРИЈУ ДОДИК И ПАВИЋ МОРАЈУ БИТИ ПРОЦЕСУИРАНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзина

18.07.2015 19:09

Држ се МИЛЕ још си жив за све муке ти си крив...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

18.07.2015 19:21

Звуцни запис са фотке : " Рекао сам ти, ако нецес ено ти врата"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прузена рука

18.07.2015 19:22

Од октобра је просло доста, а Додик и његов СНСД још немају намјеру сјести са српским политичарима из тренутне опозиције у Републици Српској. То говори о лошем руковођењу народним интересима, вец само указује да је СНСД жељан власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

2018

18.07.2015 19:47

М Додик одлази са сцене 2018те године, да би отисао несметано нагодице се са свима у БиХ, или да га пусте у миру да иде на Дедиње или це изазвати нови сукоб и отици на Дедиње ионако. Народ се пали на национализам, ја да сам МД и ја би играо на ту карту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мала исправка

18.07.2015 20:46

2022.године

Name

абц

18.07.2015 21:34

Ко је обесмислио референдум, Додик или муслимани и газде са Запада који не бирају средства кад српском народу треба ускратити основна демократска права? Свестан је тога и Босиц, који је уздрзан али за референдум, па који је онда рекао да је против референдума али да це гласати против суда и тузиластва ако буде одрзан. Трагицно је сто СНСД и СДС не раде заједно за Српску кад је рец о полозају насег народа у БиХ, него само контрају једни другима по сваку цену а све на стету РС. Само се боре за власт и један другог да дискредитују, па јос трују и завадјају српски народ. Босиц се губи јер не уме да разграници ста знаци бити опозиција Додику а ста знаци бити опозиција РС, а обојица не умеју да изадју на крај са самовољом појединих дискутабилних ликова око себе. Дај бозе да гресим, али платицемо ми за то велику цену. А стета је утолико веца јер су босњаци поцели да брљају доста по разним основама и сансу имамо да ојацамо РС само да је висе слоге (које нема). Запад то користи на стету РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трифко

18.07.2015 22:34

Једини суд који данас мозе процесуирати неког из СНСДа за било ста је суд БиХ. Бојим се да њега нема ситне рибе би по угледу на Бају радиле дар мар и било би Бобар банки и Боски колко хоцете. Сад док имају некакву минималну сансу да заглаве Туњице. То је једина нада да це једног дана политицка корупција дозивјети судски епилог и да це конацно фактицка премијерка да нам објасни ста је и ком прицала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

18.07.2015 23:23

Какав је Додик знамо и не треба трошити ријечи. Међутим, чуди ме Вучић, зашто дозвољава да Додик у његовом присуству пљује опозицију у РС. Такође, волио бих знати шта сада кажу ДНС И СП, односно Павић и Ђокић, зар су толике марионете?. Посебно ме интересује шта мисли и каже препаметна Споменка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

19.07.2015 05:58

преварант треба га ухапсити и да врати оно што се обогатио лоповлуком

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕТАР

19.07.2015 07:24

Од ДОДИКА је гори А. ВУЧИЋ, јер се није,бар ОГРАДИО, од изјаве његовог госта, да су ИВАНИЋ и Босић ИЗДАЈНИЦИ!!! То је ДНО-ДНА и ВУЧИЋА и ДОДИКА, као "ДРЖАВНИКА"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

19.07.2015 09:32

Тај болесник је све обесмислио и унистио и деградирао сто је стигао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геополитика

19.07.2015 11:34

Он је на путу да обесмисли и Вучића и остале у руководству Србије, и Србију чак. Одавно је већ обесмислио РС, посматрачи су пустили да се сама уруши. Или да народ нешто учини. А тога нема. Овдје нема 'историјских народа', народа спремних и способних и зрели да сами организују власт и управљају народним пословима, јавним добрима.Нажалост...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

19.07.2015 16:48

Сви су ми се попели на .... Туку плате од 4000км најмање и понашају се као младе пред удају.Не знам да ли постоје жене које оволико трачају. Шта је са савезом за промјене за који смо гласали ?! Они су узгледа само себи направили промјене. Да не пишем како "силни" Чавић одабира кадрове у својој странци и много тога. Све је то у 5 грама, само дај добре плате одпремнине и бјели хљеб. За Дивљу Јабуку, друже није Додик потрошен него смо потрошени и то нас је он "потрошио". Питање реферундума је на мјесту и превазилази Додика. Ови ће нас погњавити као мраве ако се овако настави. Не сушајте Вучића кога је Меркелова савршено дресирала. Продао је нашу браћу на Косову сличном причом покушаће да исто уради са нама.Јуче је Кремљ изјавио да ако ми у РС-у нећемо да имамо посла како су рекли са богаљ државом у којој је постављена бомба да нам се неће моћи ништа догодити без обзира на ситуацију и да су уложили вето само због српског народа а не политичара. Нека Вучић уводи судство у Србији као што је наше и нека рјеши проблем на Косову. Колико је у притвору Ивановић?! Далеко му кућа... морам престати јер ћу написати свашта о њему и његовим "сарадницима"

ОДГОВОРИТЕ