Dodik je obesmislio čak i referendum!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je po ko zna koji put lično obesmislio najjači instrument za demokratsko ponašanje jednog naroda, a to je referendum, tvrde u SDS-u i PDP-u.

Republika Srpska 18.07.2015 | 19:46
Dodik je obesmislio čak i referendum!

Ukazuju da to potvrđuje i poruka srpskog premijera Aleksandra Vučića prilikom jučerašnje Dodikove posjete da referendum u ovoj situaciji neće ništa dobro donijeti Republici Srpskoj niti se na takav način može mijenjati rad Suda i Tužilaštva BiH.

Pokazalo se da je Vučić veliki državnik, da razumije situaciju i da je njegova poruka sasvim jasna -ovakva vrsta referenduma sada nije potrebna i Republici Srpskoj neće donijeti ništa dobro, smatra potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović.

"Milorad Dodik je po ko zna koji put lično obesmislio najjači instrument za demokratsko ponašanje jednog naroda, a to je referendum.  I to da u roku od 48 sati mijenja mišljenje od toga da u Narodnoj skupštini Republike Srpske govori da neće odustati od referenduma, do toga što se zove razuman stav Vučića da ovakav referendum neće donijeti ništa dobro građanima Republike Srpske, niti može šta promijeniti po pitanju suda i tužilaštva, što govori da je Dodik običan politikant", kaže Borenović.

Kada je riječ o raspisivanju referenduma, očigledno je da Dodik nema u Srbiji saveznika, iako je Dodik imao tu namjeru, ukazuje potpredsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

"Mi smo juče mogli da vidimo da je ta sva priča monitarana i demaskirana, jasno je da Dodik nema saveznika u Srbiji, ostao je usamljen - on i njegov Politbiro. Danas ne postoji neka lejdi koja je spremna da razgovara sa Dodikom na tu temu", rekao je Govedarica.

"Niti u septembru, za kada je Dodik najavio nove razgovore o referendumu, neće biti ništa novo. Jedini način promjene rada Suda i Tužilaštva je strukturalnim dijalogom", smatra Govedarica.

"Taj razgovor koji je definisan strukturalnim dijalogom je već jednim dijelom dao rezultate. Mi ne možemo ovdje ništa drugo da radimo izuzev dijalogom da dođemo do rješenja", rekao je Govedarica.

Komentarišući jučerašnje Dodikove izjave da je referendum raspisan zbog izdajničke opozicije koja prenosi nadležnosti na Federaciju imenujući Mladena Bosića i Mladena Ivanića, iz opozicije stiže odgovor.

"Sve ovo što je zakuvao i kuvar svih ovih naših problema je Dodik. Na ovakav način Dodik pokušava da trguje sa svim onim izdajničkim potezima koja je napravio prije 12 godina", smatra Govedarica.

 "Sramotan je način kako u centru Beograda Dodik olajava i ružno govori o drugim liderima srpskog naroda iz Republike Srpske i to je velika bruka za njega. Pokazuje da je on slab političar, običan politikant i kukavica koja očigledno da nema hrabrosti da priča sa Ivanićem i Bosićem nego iznosi neistine i laži", rekao je Borenović.

Niti jedna nadležnost za vrijeme Saveza za promjene nije prenesena na nivo BiH, tvrdi Borenović.

BN TV

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

RECILAZA

18.07.2015 17:51

TAKO JE VUKOTA PODRSKA TEBI I SAVEZU.SAMO RECIKLIRAJ

ODGOVORITE
Name

Zo

18.07.2015 19:43

Prosla Srebrenica pa referendum, da vidimo sa cim ce nas sledecim maltretirati, svi glupi politicari

Name

Oko sokolovo

18.07.2015 17:52

"Vučić veliki državnik", Eh Borenoviću, nema ni od tebe ništa.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

18.07.2015 18:02

Milorad Dodik je potrošen. On ima izvjesnih problema da to shvati a još više da to prihvati. Ono što je grozno je da je potrošio i sve resurse ovog naroda. Ono što je utješno je da je to ovaj narod zaslužio.

ODGOVORITE
Name

Referendum

19.07.2015 04:40

Dodo je davno prolupao . Referendumi sa izabranim vodjama su rasturili bivsu Jugu. Referendumi ce rasturiti i BiH i republiku Srpsku . Dozovi se jednom narode pameti a oko neces da se dozoves onda idemo svi u pakao.Tamo ce nam biti bolje .

Name

Stojan

18.07.2015 18:22

Mile odlucuje a ne skupstina da li ce biti referenduma ili ne , on je taj koji o svemu odlucuje , kako on kaze tako mora biti ,,, Jos malo pa ce mo se morati sisati kao on po uzoru na sjevernokorejskog vodju ,,,,,,,,,,

ODGOVORITE
Name

dnk

18.07.2015 18:56

Mile lagano odlazi u političku istoriju....što prije to shvate ovi njegovi to će bolje proći u budućnosti!

ODGOVORITE
Name

PD

18.07.2015 19:04

NEĆE ON U NIKAKVU ISTORIJU DODIK I PAVIĆ MORAJU BITI PROCESUIRANI

ODGOVORITE
Name

Brzina

18.07.2015 19:09

Drž se MILE još si živ za sve muke ti si kriv...

ODGOVORITE
Name

Logika...

18.07.2015 19:21

Zvucni zapis sa fotke : " Rekao sam ti, ako neces eno ti vrata"...

ODGOVORITE
Name

Pruzena ruka

18.07.2015 19:22

Od oktobra je proslo dosta, a Dodik i njegov SNSD još nemaju namjeru sjesti sa srpskim političarima iz trenutne opozicije u Republici Srpskoj. To govori o lošem rukovođenju narodnim interesima, vec samo ukazuje da je SNSD željan vlasti.

ODGOVORITE
Name

2018

18.07.2015 19:47

M Dodik odlazi sa scene 2018te godine, da bi otisao nesmetano nagodice se sa svima u BiH, ili da ga puste u miru da ide na Dedinje ili ce izazvati novi sukob i otici na Dedinje ionako. Narod se pali na nacionalizam, ja da sam MD i ja bi igrao na tu kartu.

ODGOVORITE
Name

Mala ispravka

18.07.2015 20:46

2022.godine

Name

abc

18.07.2015 21:34

Ko je obesmislio referendum, Dodik ili muslimani i gazde sa Zapada koji ne biraju sredstva kad srpskom narodu treba uskratiti osnovna demokratska prava? Svestan je toga i Bosic, koji je uzdrzan ali za referendum, pa koji je onda rekao da je protiv referenduma ali da ce glasati protiv suda i tuzilastva ako bude odrzan. Tragicno je sto SNSD i SDS ne rade zajedno za Srpsku kad je rec o polozaju naseg naroda u BiH, nego samo kontraju jedni drugima po svaku cenu a sve na stetu RS. Samo se bore za vlast i jedan drugog da diskredituju, pa jos truju i zavadjaju srpski narod. Bosic se gubi jer ne ume da razgranici sta znaci biti opozicija Dodiku a sta znaci biti opozicija RS, a obojica ne umeju da izadju na kraj sa samovoljom pojedinih diskutabilnih likova oko sebe. Daj boze da gresim, ali platicemo mi za to veliku cenu. A steta je utoliko veca jer su bosnjaci poceli da brljaju dosta po raznim osnovama i sansu imamo da ojacamo RS samo da je vise sloge (koje nema). Zapad to koristi na stetu RS.

ODGOVORITE
Name

Trifko

18.07.2015 22:34

Jedini sud koji danas moze procesuirati nekog iz SNSDa za bilo sta je sud BiH. Bojim se da njega nema sitne ribe bi po ugledu na Baju radile dar mar i bilo bi Bobar banki i Boski kolko hocete. Sad dok imaju nekakvu minimalnu sansu da zaglave Tunjice. To je jedina nada da ce jednog dana politicka korupcija dozivjeti sudski epilog i da ce konacno fakticka premijerka da nam objasni sta je i kom pricala

ODGOVORITE
Name

Neshvaćen

18.07.2015 23:23

Kakav je Dodik znamo i ne treba trošiti riječi. Međutim, čudi me Vučić, zašto dozvoljava da Dodik u njegovom prisustvu pljuje opoziciju u RS. Takođe, volio bih znati šta sada kažu DNS I SP, odnosno Pavić i Đokić, zar su tolike marionete?. Posebno me interesuje šta misli i kaže prepametna Spomenka.

ODGOVORITE
Name

nikola

19.07.2015 05:58

prevarant treba ga uhapsiti i da vrati ono što se obogatio lopovlukom

ODGOVORITE
Name

ПЕТАР

19.07.2015 07:24

Од ДОДИКА је гори А. ВУЧИЋ, јер се није,бар ОГРАДИО, од изјаве његовог госта, да су ИВАНИЋ и Босић ИЗДАЈНИЦИ!!! То је ДНО-ДНА и ВУЧИЋА и ДОДИКА, као "ДРЖАВНИКА"!!!

ODGOVORITE
Name

Mirko

19.07.2015 09:32

Taj bolesnik je sve obesmislio i unistio i degradirao sto je stigao.

ODGOVORITE
Name

Geopolitika

19.07.2015 11:34

On je na putu da obesmisli i Vučića i ostale u rukovodstvu Srbije, i Srbiju čak. Odavno je već obesmislio RS, posmatrači su pustili da se sama uruši. Ili da narod nešto učini. A toga nema. Ovdje nema 'istorijskih naroda', naroda spremnih i sposobnih i zreli da sami organizuju vlast i upravljaju narodnim poslovima, javnim dobrima.Nažalost...

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

19.07.2015 16:48

Svi su mi se popeli na .... Tuku plate od 4000km najmanje i ponašaju se kao mlade pred udaju.Ne znam da li postoje žene koje ovoliko tračaju. Šta je sa savezom za promjene za koji smo glasali ?! Oni su uzgleda samo sebi napravili promjene. Da ne pišem kako "silni" Čavić odabira kadrove u svojoj stranci i mnogo toga. Sve je to u 5 grama, samo daj dobre plate odpremnine i bjeli hljeb. Za Divlju Jabuku, druže nije Dodik potrošen nego smo potrošeni i to nas je on "potrošio". Pitanje referunduma je na mjestu i prevazilazi Dodika. Ovi će nas pognjaviti kao mrave ako se ovako nastavi. Ne sušajte Vučića koga je Merkelova savršeno dresirala. Prodao je našu braću na Kosovu sličnom pričom pokušaće da isto uradi sa nama.Juče je Kremlj izjavio da ako mi u RS-u nećemo da imamo posla kako su rekli sa bogalj državom u kojoj je postavljena bomba da nam se neće moći ništa dogoditi bez obzira na situaciju i da su uložili veto samo zbog srpskog naroda a ne političara. Neka Vučić uvodi sudstvo u Srbiji kao što je naše i neka rješi problem na Kosovu. Koliko je u pritvoru Ivanović?! Daleko mu kuća... moram prestati jer ću napisati svašta o njemu i njegovim "saradnicima"

ODGOVORITE