Утисци Божинова након два меча пред Гробарима...

Божинов после експлозије: Саша је легенда, а Бабовић ме учи да певам са Гробарима! Бугарски нападач одушевљен пријемом и атмосфером у Хумској 1 причао је о Партизановим плановима у Србији, али и Европи

Фудбал 20.07.2015 | 09:20
Утисци Божинова након два меча пред Гробарима...

Лако, брзо, ефикасно. Партизан је одбрану титуле почео стројевим кораком почистивши са пута горњомилановачки Металац (4:0) у утакмици у којој је добио конкретан одговор на питање колико у условима српског клупског фудбала може Валери Божинов.

Две асистенције, затим и погодак повременог бугарског репрезентативца загрејали су срца Гробара, а људе из стручног штаба и руководиоце учврстили у ставу да су повукли добар потез кад су решили да га, као понуђеног играча, потпишу после не баш блиставе сезоне у италијанској Тернани. Мада је премијера са Дилом Гори помало забринула све у Хумској 1 јер се на њој некадашњи шпиц Лећеа, Фјорентине, Јувентуса и Манчестер Ситија није довољно ни кретао, ни трудио, у петак вече се у потпуно другачијем издању представио београдској публици и ставио до знања фудбалској јавности у Србији да у његовим ногама још има материјала за оно што се са трибина највише тражи.
„Најважније је да смо победили. Увек је битно што је могуће боље почети шампионат, а ми смо у првој утакмици код куће дали четири гола. Наравно да сам задовољан учинком, пошто сам двапут асистирао и једном затресао мрежу. Имао сам чак и шансу да још једном матирам голмана Металца, чим смо повели 3:0 извели смо контру, али и овако је добро“, приметно је задовољство у гласу Божинова.

Прекаљени бугарски интернационалац је од првог дана боравка у Београду прирастао за срце свима у Партизану, током припремама на Тари и у Словенији добио високе оцене за посвећеност тренинзима и блискост са играчима, а после експлозије на старту Супериге хвали амбијент у табору актуелног првака.
„Да би се направио добар резултат много је битно имати здраву атмосферу. А Партизан је, уверио сам се за кратко време, одличан колектив, где се сви дружимо и на тим основама бележимо победе. Мени је, рецимо, пуно срце што је Саша Илић дао гол за 4:0. Он је легенда клуба и то ви новинари много боље знате од мене који сам се у његове фудбалске у људске квалитете уверио чим сам дошао у Хумску. Није ми дао лопту кад сам био сам пред голманом, али сам сигуран да ће наш капитен да ме испоштује кад то Партизану буде најпотребније. Можда у квалификацијама за Лигу шампиона“.

Црно-бели традиционално после сваке утакмице долазе испод јужне трибине, где певају заједно са Гробарима, па се у тај ритуал током ове седмице уверио и Валери Божинов.
„Брзо ћу да „похватам“ песме Гробара. Свиђа ми се она посвећана Илићу: „Ја бих да игра још мало, јер је Сале само један“. Осталим стиховима учи ме Стефан Бабовић. Стварно имамо добру атмосферу у свлачионици и зато верујем да можемо далеко да догурамо.“

Колико је то далеко нико у Хумској 1 не жели да прецизира.
„Што се тиче Суперлиге - идемо на титулу, а кад је реч о Европи, постараћемо се да и у реваншу савладамо Дилу Гори и дуплом победом изборимо пласман у треће коло квалификација за Лигу шампиона. Повољно је што смо против Металца играли у петак, имаћемо времена да се одморимо за меч у Грузији и док тамо не завршимо оно што смо у Беогарду започели не желим да причам о Стеауи“, рекао је Валери Божинов, који се само насмејао на новинарску констатацију како је његов земљак Иван Бандаловски рекао да ће постићи 25 голова у сезони.

Коментари / 0

Оставите коментар