Utisci Božinova nakon dva meča pred Grobarima...

Božinov posle eksplozije: Saša je legenda, a Babović me uči da pevam sa Grobarima! Bugarski napadač oduševljen prijemom i atmosferom u Humskoj 1 pričao je o Partizanovim planovima u Srbiji, ali i Evropi

Fudbal 20.07.2015 | 09:20
Utisci Božinova nakon dva meča pred Grobarima...

Lako, brzo, efikasno. Partizan je odbranu titule počeo strojevim korakom počistivši sa puta gornjomilanovački Metalac (4:0) u utakmici u kojoj je dobio konkretan odgovor na pitanje koliko u uslovima srpskog klupskog fudbala može Valeri Božinov.

Dve asistencije, zatim i pogodak povremenog bugarskog reprezentativca zagrejali su srca Grobara, a ljude iz stručnog štaba i rukovodioce učvrstili u stavu da su povukli dobar potez kad su rešili da ga, kao ponuđenog igrača, potpišu posle ne baš blistave sezone u italijanskoj Ternani. Mada je premijera sa Dilom Gori pomalo zabrinula sve u Humskoj 1 jer se na njoj nekadašnji špic Lećea, Fjorentine, Juventusa i Mančester Sitija nije dovoljno ni kretao, ni trudio, u petak veče se u potpuno drugačijem izdanju predstavio beogradskoj publici i stavio do znanja fudbalskoj javnosti u Srbiji da u njegovim nogama još ima materijala za ono što se sa tribina najviše traži.
„Najvažnije je da smo pobedili. Uvek je bitno što je moguće bolje početi šampionat, a mi smo u prvoj utakmici kod kuće dali četiri gola. Naravno da sam zadovoljan učinkom, pošto sam dvaput asistirao i jednom zatresao mrežu. Imao sam čak i šansu da još jednom matiram golmana Metalca, čim smo poveli 3:0 izveli smo kontru, ali i ovako je dobro“, primetno je zadovoljstvo u glasu Božinova.

Prekaljeni bugarski internacionalac je od prvog dana boravka u Beogradu prirastao za srce svima u Partizanu, tokom pripremama na Tari i u Sloveniji dobio visoke ocene za posvećenost treninzima i bliskost sa igračima, a posle eksplozije na startu Superige hvali ambijent u taboru aktuelnog prvaka.
„Da bi se napravio dobar rezultat mnogo je bitno imati zdravu atmosferu. A Partizan je, uverio sam se za kratko vreme, odličan kolektiv, gde se svi družimo i na tim osnovama beležimo pobede. Meni je, recimo, puno srce što je Saša Ilić dao gol za 4:0. On je legenda kluba i to vi novinari mnogo bolje znate od mene koji sam se u njegove fudbalske u ljudske kvalitete uverio čim sam došao u Humsku. Nije mi dao loptu kad sam bio sam pred golmanom, ali sam siguran da će naš kapiten da me ispoštuje kad to Partizanu bude najpotrebnije. Možda u kvalifikacijama za Ligu šampiona“.

Crno-beli tradicionalno posle svake utakmice dolaze ispod južne tribine, gde pevaju zajedno sa Grobarima, pa se u taj ritual tokom ove sedmice uverio i Valeri Božinov.
„Brzo ću da „pohvatam“ pesme Grobara. Sviđa mi se ona posvećana Iliću: „Ja bih da igra još malo, jer je Sale samo jedan“. Ostalim stihovima uči me Stefan Babović. Stvarno imamo dobru atmosferu u svlačionici i zato verujem da možemo daleko da doguramo.“

Koliko je to daleko niko u Humskoj 1 ne želi da precizira.
„Što se tiče Superlige - idemo na titulu, a kad je reč o Evropi, postaraćemo se da i u revanšu savladamo Dilu Gori i duplom pobedom izborimo plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Povoljno je što smo protiv Metalca igrali u petak, imaćemo vremena da se odmorimo za meč u Gruziji i dok tamo ne završimo ono što smo u Beogardu započeli ne želim da pričam o Steaui“, rekao je Valeri Božinov, koji se samo nasmejao na novinarsku konstataciju kako je njegov zemljak Ivan Bandalovski rekao da će postići 25 golova u sezoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar