Министар возио пијан, полиција га уловила

Министар културе Хрватске Берислав Шипуш у суботу 4. јула пијан је сјео за волан и уловила га је полиција. У медијима се појавила информација да је "надувао" 1,1 промила алкохола, а Шипуш тврди да је било 0,7 промила и да је платио казну већ у понедјељак 6. јула.

Регион 18.07.2015 | 18:38
Министар возио пијан, полиција га уловила

Министар културе, као и остали чланови Владе, има право на службени аутомобил с возачем 24 сата дневно. Међутим, овога пута ипак је одлучио лично сјести за волан, након што је возачу дао слободну вече.

"Питали су ме полицијски службеници јесам ли конзумирао алкохол и ја сам рекао да јесам, три чаше вина сам попио, био сам у једном друштву. Питали су ме хоћу ли направити тест, ја сам рекао да хоћу, пристао сам без проблема и дошло је до 0,7. Дали су ми казну која је, чини ми се, 1 000 куна. Возио сам службени аутомобил на који имам право, али сам возача отпустио, како каже, те вечери и послије сам се прошетао до куће", изјавио је Шипуш за ХРТ.

О читавом случају саопштењем се огласио и ХДЗ.

"На захтјев медија да ово потврди или демантује, Полицијска управа загребачка, информацију о томе прогласила је службеном тајном", истичу из ХДЗ-а, те додају да су забринути чињеницом да полиција крије информације о том прекршају, уколико се исти заиста догодио.

"Држимо да јавност има право знати крши ли министар Шипуш закон или не, посебно ако је у алкохолисаном стању управљао службеним аутомобилом", тврде из ХДЗ-а.

(Индеx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

србин бл.

18.07.2015 21:27

Па ста? Возио пијан,алкотестиран платио казну и готово. Као и сви остали грађани...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

19.07.2015 09:28

Али бас...не знам ста је толико сензационално у томе. Цовјек је..