Ministar vozio pijan, policija ga ulovila

Ministar kulture Hrvatske Berislav Šipuš u subotu 4. jula pijan je sjeo za volan i ulovila ga je policija. U medijima se pojavila informacija da je "naduvao" 1,1 promila alkohola, a Šipuš tvrdi da je bilo 0,7 promila i da je platio kaznu već u ponedjeljak 6. jula.

Region 18.07.2015 | 18:38
Ministar vozio pijan, policija ga ulovila

Ministar kulture, kao i ostali članovi Vlade, ima pravo na službeni automobil s vozačem 24 sata dnevno. Međutim, ovoga puta ipak je odlučio lično sjesti za volan, nakon što je vozaču dao slobodnu veče.

"Pitali su me policijski službenici jesam li konzumirao alkohol i ja sam rekao da jesam, tri čaše vina sam popio, bio sam u jednom društvu. Pitali su me hoću li napraviti test, ja sam rekao da hoću, pristao sam bez problema i došlo je do 0,7. Dali su mi kaznu koja je, čini mi se, 1 000 kuna. Vozio sam službeni automobil na koji imam pravo, ali sam vozača otpustio, kako kaže, te večeri i poslije sam se prošetao do kuće", izjavio je Šipuš za HRT.

O čitavom slučaju saopštenjem se oglasio i HDZ.

"Na zahtjev medija da ovo potvrdi ili demantuje, Policijska uprava zagrebačka, informaciju o tome proglasila je službenom tajnom", ističu iz HDZ-a, te dodaju da su zabrinuti činjenicom da policija krije informacije o tom prekršaju, ukoliko se isti zaista dogodio.

"Držimo da javnost ima pravo znati krši li ministar Šipuš zakon ili ne, posebno ako je u alkoholisanom stanju upravljao službenim automobilom", tvrde iz HDZ-a.

(Index)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

srbin bl.

18.07.2015 21:27

Pa sta? Vozio pijan,alkotestiran platio kaznu i gotovo. Kao i svi ostali građani...

ODGOVORITE
Name

Nikola

19.07.2015 09:28

Ali bas...ne znam sta je toliko senzacionalno u tome. Covjek je..