Преврнула се цистерна, возач погинуо

На магистралном путу Зворник-Тузла у мјесту Горње Цапарде, општина Осмаци, преврнуло се теретно возило са цистерном које је превозило плин, а погинуо је возач чији су иницијали М.Ј. /51/ из Београда.

Република Српска 18.07.2015 | 17:08
Преврнула се цистерна, возач погинуо

Из Центра јавне безбједности Бијељина саопштено је да се несрећа догодила у 13.20 часова, када је теретно моторно возило са цистерном слетјело са пута, а нема опасности да ће доћи до цурења плина који се налази у цистерни.

Од задобијених повреда возач М.Ј. је страдао на лицу мјеста.

На лице мјеста изашли су радници Републичке управе за цивилне послове, а увиђај врше припадници Саобраћајне полиције Зворник.

О овој несрећи обавијештен је надлежни тужилац, који је наложио предузимање потребних мјера и радњи ради утврђивања тачних узрока несреће.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

дивља јабука

18.07.2015 15:36

Жалосно, набију им норму да морају да возе преко 100 на сат таква возила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе

18.07.2015 16:05

БОЗЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.

18.07.2015 16:38

У то доба дана, са оваквим возилом за првоз опасних материја могуца су само три узрока. Или је досло до теског квара на управљацком систему или пуцање гуме или избегавање због возења експлозивне тецности возила које улеце у маказе из супротног правца. Посто је кривина удесно треце је најветоватније где је возац побегао или је пукла гума на вруцини при додатном удару у рупу. Цистерне имају посебне услове техницке исправности па први узрок има мале сансе сем ако је возацу позлило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан

18.07.2015 21:47

Или је возач возио један камион,па кад је испуцао норму, сјео у други.

Name

Де јами

19.07.2015 00:41

Ај набрајај јос мозда и погодис ста се десило...јеси струцњак алал ти мудо

Name

брле

18.07.2015 20:25

Наси послодавци тразе да се испоруке изврсе, а колико це и како возити , ко те пита за то. Цистерна не смије да стоји, а возац нека лези ако хоце. Паре требају насим послодавцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

18.07.2015 22:40

За М. Прво: Возило не долази из супротног правца него из супротног смјера. Дакле, неко ко не разликује чак ни смјер од правца не би требао паметовати о узроцима овог нежељеног догадјаја. Друго: Са фотке је тешко бити сигуран да је предња десна гума исправна и да она није узрок излетања са коловозне траке. Друкчије дјелује од лијеве. Мада, можда је то само оптичка варка. Пуцање било које гуме на цистерни не може повући возило у страну због неколико точкова у линији. Треће: Ипак је потребна прилична брзина да се оба дијела оваквог возила преврну баш "на кров". Немогуће је знати у којем смјеру се ово возило кретало. Да ли је ротирало око вертикалне осе кад се преврнуло. Све је то за нас тајна. Четврто: Што се тиче техничке исравности возила, такодје се не може ништа рећи да ли је неисправност система управљања узрок ове саобраћајке са смртним исходом јер ти прописи на Балкану постоје само на папиру то јест обично се игноришу. Пето: Збиља не кужим како си закључио да се ради о кривини удесно. Са фотке не уочавам никакву кривину. Банкине не морају гарантовати да је ту у питању крвина, може бити и присутна и провалија па неко одлучио поставити банкине.

ОДГОВОРИТЕ