Prevrnula se cisterna, vozač poginuo

Na magistralnom putu Zvornik-Tuzla u mjestu Gornje Caparde, opština Osmaci, prevrnulo se teretno vozilo sa cisternom koje je prevozilo plin, a poginuo je vozač čiji su inicijali M.J. /51/ iz Beograda.

Republika Srpska 18.07.2015 | 17:08
Prevrnula se cisterna, vozač poginuo

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina saopšteno je da se nesreća dogodila u 13.20 časova, kada je teretno motorno vozilo sa cisternom sletjelo sa puta, a nema opasnosti da će doći do curenja plina koji se nalazi u cisterni.

Od zadobijenih povreda vozač M.J. je stradao na licu mjesta.

Na lice mjesta izašli su radnici Republičke uprave za civilne poslove, a uviđaj vrše pripadnici Saobraćajne policije Zvornik.

O ovoj nesreći obaviješten je nadležni tužilac, koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji radi utvrđivanja tačnih uzroka nesreće.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

18.07.2015 15:36

Žalosno, nabiju im normu da moraju da voze preko 100 na sat takva vozila

ODGOVORITE
Name

Boze

18.07.2015 16:05

BOZE

ODGOVORITE
Name

M.

18.07.2015 16:38

U to doba dana, sa ovakvim vozilom za prvoz opasnih materija moguca su samo tri uzroka. Ili je doslo do teskog kvara na upravljackom sistemu ili pucanje gume ili izbegavanje zbog vozenja eksplozivne tecnosti vozila koje ulece u makaze iz suprotnog pravca. Posto je krivina udesno trece je najvetovatnije gde je vozac pobegao ili je pukla guma na vrucini pri dodatnom udaru u rupu. Cisterne imaju posebne uslove tehnicke ispravnosti pa prvi uzrok ima male sanse sem ako je vozacu pozlilo.

ODGOVORITE
Name

dejan

18.07.2015 21:47

Ili je vozač vozio jedan kamion,pa kad je ispucao normu, sjeo u drugi.

Name

De jami

19.07.2015 00:41

Aj nabrajaj jos mozda i pogodis sta se desilo...jesi strucnjak alal ti mudo

Name

brle

18.07.2015 20:25

Nasi poslodavci traze da se isporuke izvrse, a koliko ce i kako voziti , ko te pita za to. Cisterna ne smije da stoji, a vozac neka lezi ako hoce. Pare trebaju nasim poslodavcima.

ODGOVORITE
Name

vss

18.07.2015 22:40

Za M. Prvo: Vozilo ne dolazi iz suprotnog pravca nego iz suprotnog smjera. Dakle, neko ko ne razlikuje čak ni smjer od pravca ne bi trebao pametovati o uzrocima ovog neželjenog dogadjaja. Drugo: Sa fotke je teško biti siguran da je prednja desna guma ispravna i da ona nije uzrok izletanja sa kolovozne trake. Drukčije djeluje od lijeve. Mada, možda je to samo optička varka. Pucanje bilo koje gume na cisterni ne može povući vozilo u stranu zbog nekoliko točkova u liniji. Treće: Ipak je potrebna prilična brzina da se oba dijela ovakvog vozila prevrnu baš "na krov". Nemoguće je znati u kojem smjeru se ovo vozilo kretalo. Da li je rotiralo oko vertikalne ose kad se prevrnulo. Sve je to za nas tajna. Četvrto: Što se tiče tehničke isravnosti vozila, takodje se ne može ništa reći da li je neispravnost sistema upravljanja uzrok ove saobraćajke sa smrtnim ishodom jer ti propisi na Balkanu postoje samo na papiru to jest obično se ignorišu. Peto: Zbilja ne kužim kako si zaključio da se radi o krivini udesno. Sa fotke ne uočavam nikakvu krivinu. Bankine ne moraju garantovati da je tu u pitanju krvina, može biti i prisutna i provalija pa neko odlučio postaviti bankine.

ODGOVORITE