Видео: Бајерн убједљив и сигуран против Валенсије!

Бајерн моћан и без Риберија и Робена, Валенсија мора још да расте – 4:1 у Пекингу! Даглас Коста се показао као право појачање, али треба имати на уму да су се Шпанци сасвим добро држали док је прва постава била на терену.

Фудбал 18.07.2015 | 19:20
Видео: Бајерн убједљив и сигуран против Валенсије!

Месецима је већ тема у Баварској. Како ће Бајерн ако се испостави да су Френк Рибери и Арјен Робен заиста почели да "рђају"? Судећи према првој контролној утакмици пред почетак нове сезоне чини се да је Пеп Гвардиола на време размишљао о томе, па се у сусрету са јаком Валенсијом одсуство двојице асова није осетило. Клуб из Минхена је на Птичијем гнезду у Пекингу савладао Слепе мишеве са 4:1.

Томас Милер је био двоструки стрелац за Немце, Филип Лам је наместио два комада, мрежу Валенсије тресли су и Тијаго Алкантара и Роберт Левандовски. Очекивано, Бајерн је доминирао, држао лопту у ногама, диктирао ритам игре...

Али било би неправедно према Валенсији рећи да ју Бајерн декласирао. Имали су Шпанци и несрећу да им се већ у 13. минуту повреди одлични леви бек Хозе Гаја. Први гол Милер је и постигао док се дефанзивцу Валенсије указивала помоћ, па је Бајерн имао играча више на терену у тим тренуцима. Убрзо је Родриго Морено на центаршут суперталентованог 21-годишњег аргентинског крила Родрига де Паула изједначио резултат на 1:1, али Бајерн – наравно – није посустајао. Притискао је Валенсију, која се представила као екипа са изразито опасном контром. Малтене по правилу су полазиле од Хавија Фуега.

Није Валенсија имала ни среће. Други гол примила је у судијској надокнади првог полувремена. Можда није ни заслужила. А када су почетком другог полувремена тренери обе екипе, Пеп Гвардиола и Нуно Еспирито Санто, почели да експериментишу са жељом да опробају и неке друге играче показало се да овај први има неупоредиво дужу клупу на располагању. Валенсија није издржала, у другом делу игре је примила два гола и на крају морала да се помири са тешких 1:4.

Резултат који осликава сан нападачки потенцијал моћног Бајерна. Али никако и резултат који значи да Валенсију треба већ сада отписати из круга оних који би могли да помрсе рачуне највечима на Старом континенту. Слепи мишеви су овог лета одрадили велики посао. И тек треба од њих очекивати праве ствари.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

18.07.2015 20:29

И СТА ЈЕ ТУ ЦУДНО???

ОДГОВОРИТЕ