Video: Bajern ubjedljiv i siguran protiv Valensije!

Bajern moćan i bez Riberija i Robena, Valensija mora još da raste – 4:1 u Pekingu! Daglas Kosta se pokazao kao pravo pojačanje, ali treba imati na umu da su se Španci sasvim dobro držali dok je prva postava bila na terenu.

Fudbal 18.07.2015 | 19:20
Video: Bajern ubjedljiv i siguran protiv Valensije!

Mesecima je već tema u Bavarskoj. Kako će Bajern ako se ispostavi da su Frenk Riberi i Arjen Roben zaista počeli da "rđaju"? Sudeći prema prvoj kontrolnoj utakmici pred početak nove sezone čini se da je Pep Gvardiola na vreme razmišljao o tome, pa se u susretu sa jakom Valensijom odsustvo dvojice asova nije osetilo. Klub iz Minhena je na Ptičijem gnezdu u Pekingu savladao Slepe miševe sa 4:1.

Tomas Miler je bio dvostruki strelac za Nemce, Filip Lam je namestio dva komada, mrežu Valensije tresli su i Tijago Alkantara i Robert Levandovski. Očekivano, Bajern je dominirao, držao loptu u nogama, diktirao ritam igre...

Ali bilo bi nepravedno prema Valensiji reći da ju Bajern deklasirao. Imali su Španci i nesreću da im se već u 13. minutu povredi odlični levi bek Hoze Gaja. Prvi gol Miler je i postigao dok se defanzivcu Valensije ukazivala pomoć, pa je Bajern imao igrača više na terenu u tim trenucima. Ubrzo je Rodrigo Moreno na centaršut supertalentovanog 21-godišnjeg argentinskog krila Rodriga de Paula izjednačio rezultat na 1:1, ali Bajern – naravno – nije posustajao. Pritiskao je Valensiju, koja se predstavila kao ekipa sa izrazito opasnom kontrom. Maltene po pravilu su polazile od Havija Fuega.

Nije Valensija imala ni sreće. Drugi gol primila je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Možda nije ni zaslužila. A kada su početkom drugog poluvremena treneri obe ekipe, Pep Gvardiola i Nuno Espirito Santo, počeli da eksperimentišu sa željom da oprobaju i neke druge igrače pokazalo se da ovaj prvi ima neuporedivo dužu klupu na raspolaganju. Valensija nije izdržala, u drugom delu igre je primila dva gola i na kraju morala da se pomiri sa teških 1:4.

Rezultat koji oslikava san napadački potencijal moćnog Bajerna. Ali nikako i rezultat koji znači da Valensiju treba već sada otpisati iz kruga onih koji bi mogli da pomrse račune največima na Starom kontinentu. Slepi miševi su ovog leta odradili veliki posao. I tek treba od njih očekivati prave stvari.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

18.07.2015 20:29

I STA JE TU CUDNO???

ODGOVORITE