Терза НАРЕЂУЈЕ: Титула МОРА да се освоји!!!

Терзић пуца од оптимизма: Гаспром нам је дао још 1.000.000 евра, титула сад мора да се освоји! „Поручујем навијачима да порази од Каирата нису реална слика“, рекао генерални директор Црвене звезде.

Фудбал 19.07.2015 | 09:00
Терза НАРЕЂУЈЕ: Титула МОРА да се освоји!!!

Дуг и исцрпан монолог имао је генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић пред члановима Скупштине. Први оперативац црвено-белих поновио је да је клуб био пред банкротом пре 12 месеци, али да после дешавања у претходној сезони изговора више нема, те да титула шампиона Србије мора да се врати у Љутице Богдана.
„Прошло је тачно годину дана откако сам овде. Могу са сигурношћу да кажем да је ово једна од најтежих сезона у историји Звезде. У свакој анализи крећем од себе, сматрам да сам могао боље и ја и моји сарадници. Увек се може боље, сва оправдања можемо да користимо као алиби“, рекао је на почетку Терзић.

Потом је вратио филм на почетак мандата.
„Ревизор нам је рекао да смо пред банкротом. Рекао сам тада да нисам Коперфилд и да не могу преко ноћи да променим нешто што је девастирано дужи временски период. Подесетићу вас на затечено стање: имали смо блокиран рачун, дуг је био већи од 50.000.000 евра, изгубили смо лиценцу. Данас рачун није био у блокади, дуг је смањен, лиценца је добијена, а Звезду играчи не туже. Немамо више ниједну тужбу пред ФИФА. Промењена је структура дуга и данас смо у много бољој ситуацији. Нисмо узели ниједан кредит, нисмо додатно задужили клуб...“.

Звезда је, међутим, имала резултатски подбачај што Терзић не крије.
„Спортски резултат највише интересује навијаче. Морамо да имамо дозу самокритике. Спортски резултат је једини генератор збивања и прихода. Није случајно Звезда била у оваквој финансијској дубиози. Морамо да будемо свесни да морамо да уложимо у играче, само тако можемо да направимо шампионски тим и резултате. Сви хоће да се индентификују са шампионима. Прошле године нисмо имали капитал да уложимо у тим. Свестан сам да је један од највећих проблема што је изгубљено поверење звездаша. Јавност је разочарана, али питање је да ли је титула била реалан циљ. Уместо да се бавимо стварањем тима бавили смо се преживљавањем. Били смо принуђени да бежимо од странаца и домаћих играча које смо желели, јер смо морали да плаћамо обештећење домаћим клубовима. Морали смо да дамо 2.200.000 милиона евра на основу тужби пред ФИФА. Замислите да смо довели петорицу играча које бисмо платили између 400.000 и 500.00а евра. Вероватно бисмо се прошетали у овој лиги“.

Сада, ипак, нема места за изговоре, упркос дугу од 41.143.000 евра.
„У овој сезони је ситуација другачија, титула се мора освојити. Боли нас испадање од Каирата. Без обзира на оправдања, јер смо имали бројне пехове, Звезда никада више не сме да дозволи да испадне од казахстанске екипе. Поручујем нашим навијачима да то није реална слика, молим вас за стрпљење и подршку тренеру Миодрагу Божовићу. Уверен сам да ће створити шампионски тим. Довели смо најбољег тренера на овим просторима и четворицу странаца који ће овде правити разлику“.

На крају је похвалио генералног спонзора.
„Хвала компанији Гаспром која нас је пре неколико дана обавестила да ће повећати своја годишња улага у Црвену звезду за 1.000.000 евра“, открио је Звездан Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар