Terza NAREĐUJE: Titula MORA da se osvoji!!!

Terzić puca od optimizma: Gasprom nam je dao još 1.000.000 evra, titula sad mora da se osvoji! „Poručujem navijačima da porazi od Kairata nisu realna slika“, rekao generalni direktor Crvene zvezde.

Fudbal 19.07.2015 | 09:00
Terza NAREĐUJE: Titula MORA da se osvoji!!!

Dug i iscrpan monolog imao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pred članovima Skupštine. Prvi operativac crveno-belih ponovio je da je klub bio pred bankrotom pre 12 meseci, ali da posle dešavanja u prethodnoj sezoni izgovora više nema, te da titula šampiona Srbije mora da se vrati u Ljutice Bogdana.
„Prošlo je tačno godinu dana otkako sam ovde. Mogu sa sigurnošću da kažem da je ovo jedna od najtežih sezona u istoriji Zvezde. U svakoj analizi krećem od sebe, smatram da sam mogao bolje i ja i moji saradnici. Uvek se može bolje, sva opravdanja možemo da koristimo kao alibi“, rekao je na početku Terzić.

Potom je vratio film na početak mandata.
„Revizor nam je rekao da smo pred bankrotom. Rekao sam tada da nisam Koperfild i da ne mogu preko noći da promenim nešto što je devastirano duži vremenski period. Podesetiću vas na zatečeno stanje: imali smo blokiran račun, dug je bio veći od 50.000.000 evra, izgubili smo licencu. Danas račun nije bio u blokadi, dug je smanjen, licenca je dobijena, a Zvezdu igrači ne tuže. Nemamo više nijednu tužbu pred FIFA. Promenjena je struktura duga i danas smo u mnogo boljoj situaciji. Nismo uzeli nijedan kredit, nismo dodatno zadužili klub...“.

Zvezda je, međutim, imala rezultatski podbačaj što Terzić ne krije.
„Sportski rezultat najviše interesuje navijače. Moramo da imamo dozu samokritike. Sportski rezultat je jedini generator zbivanja i prihoda. Nije slučajno Zvezda bila u ovakvoj finansijskoj dubiozi. Moramo da budemo svesni da moramo da uložimo u igrače, samo tako možemo da napravimo šampionski tim i rezultate. Svi hoće da se indentifikuju sa šampionima. Prošle godine nismo imali kapital da uložimo u tim. Svestan sam da je jedan od najvećih problema što je izgubljeno poverenje zvezdaša. Javnost je razočarana, ali pitanje je da li je titula bila realan cilj. Umesto da se bavimo stvaranjem tima bavili smo se preživljavanjem. Bili smo prinuđeni da bežimo od stranaca i domaćih igrača koje smo želeli, jer smo morali da plaćamo obeštećenje domaćim klubovima. Morali smo da damo 2.200.000 miliona evra na osnovu tužbi pred FIFA. Zamislite da smo doveli petoricu igrača koje bismo platili između 400.000 i 500.00a evra. Verovatno bismo se prošetali u ovoj ligi“.

Sada, ipak, nema mesta za izgovore, uprkos dugu od 41.143.000 evra.
„U ovoj sezoni je situacija drugačija, titula se mora osvojiti. Boli nas ispadanje od Kairata. Bez obzira na opravdanja, jer smo imali brojne pehove, Zvezda nikada više ne sme da dozvoli da ispadne od kazahstanske ekipe. Poručujem našim navijačima da to nije realna slika, molim vas za strpljenje i podršku treneru Miodragu Božoviću. Uveren sam da će stvoriti šampionski tim. Doveli smo najboljeg trenera na ovim prostorima i četvoricu stranaca koji će ovde praviti razliku“.

Na kraju je pohvalio generalnog sponzora.
„Hvala kompaniji Gasprom koja nas je pre nekoliko dana obavestila da će povećati svoja godišnja ulaga u Crvenu zvezdu za 1.000.000 evra“, otkrio je Zvezdan Terzić.

Komentari / 0

Ostavite komentar