Видео: Тужно! Преминуо Жил Бјанки!

Возач Формуле 1 Жил Бјанки умро је у 25. години у болници у Ници од последица повреда главе на трци за Велику награду Јапана у октобру прошле године.

Остали спортови 18.07.2015 | 14:00
Видео: Тужно! Преминуо Жил Бјанки!

Тужна вест стигла је из Француске. Млади возач Формуле 1 Жил Бјанки (25) преминуо је девет месеци након што је на трци у Јапану зарадио тешке повреде главе након чега је био у коматозном стању.

Жил је преминуо у болници у Ници у коју је примљен после несреће у Јапану.

"Жил се борио, као увек, али та борба је синоћ завршена. Бол коју осећамо је огромна", саопштила је Бјанкијева породица преко Фацебоока.

"Желимо да се захвалимо медицинском особљу Универзитетске болнице у Ници који су се од доласка Жила бринули о њему са великом љубављу и посвећеношћу. Такође и лекарском тиму у болници у Јапану, који су га збринули одмах после несреће, као и осзталим лекарима који су бринули о њему протеклих месеци".

Отац и мајка Жила Бјанкија Филип и Кристина, као и брат Том и сестра Мелани, захвалили су и осталим људима који су им претходних девет месеци несебично слали поруке подршке.

"Захваљујемо се свим Жиловим колегама, пријатељима, фановима и свима који су показали саосећајност претходних месеци, који су нас бодрили и били уз нас и дали нам велику снагу током најтежег периода. Читањем и слушањем порука схватили смо колико је Жил дотакао срца многих људи широм света", стоји у поруци породице Жила Бјанкија, која је на крају замолила све да поштују њихову приватност у тешком тренутку када покушавају да се помире са губитком сина и брата.

Возач Марусије Жил Бјанки задобио је тешке повреде главе на трци за Велику награду Јапана, када је по великој киши, у сумрак, налетео на возило које је извлачило болид Заубера са стазе.

Међународна аутомобилска федерација (ФИА) је после тог удеса препоручила промену сатнице појединих трка.

Коментари / 0

Оставите коментар