Video: Tužno! Preminuo Žil Bjanki!

Vozač Formule 1 Žil Bjanki umro je u 25. godini u bolnici u Nici od posledica povreda glave na trci za Veliku nagradu Japana u oktobru prošle godine.

Ostali sportovi 18.07.2015 | 14:00
Video: Tužno! Preminuo Žil Bjanki!

Tužna vest stigla je iz Francuske. Mladi vozač Formule 1 Žil Bjanki (25) preminuo je devet meseci nakon što je na trci u Japanu zaradio teške povrede glave nakon čega je bio u komatoznom stanju.

Žil je preminuo u bolnici u Nici u koju je primljen posle nesreće u Japanu.

"Žil se borio, kao uvek, ali ta borba je sinoć završena. Bol koju osećamo je ogromna", saopštila je Bjankijeva porodica preko Facebooka.

"Želimo da se zahvalimo medicinskom osoblju Univerzitetske bolnice u Nici koji su se od dolaska Žila brinuli o njemu sa velikom ljubavlju i posvećenošću. Takođe i lekarskom timu u bolnici u Japanu, koji su ga zbrinuli odmah posle nesreće, kao i osztalim lekarima koji su brinuli o njemu proteklih meseci".

Otac i majka Žila Bjankija Filip i Kristina, kao i brat Tom i sestra Melani, zahvalili su i ostalim ljudima koji su im prethodnih devet meseci nesebično slali poruke podrške.

"Zahvaljujemo se svim Žilovim kolegama, prijateljima, fanovima i svima koji su pokazali saosećajnost prethodnih meseci, koji su nas bodrili i bili uz nas i dali nam veliku snagu tokom najtežeg perioda. Čitanjem i slušanjem poruka shvatili smo koliko je Žil dotakao srca mnogih ljudi širom sveta", stoji u poruci porodice Žila Bjankija, koja je na kraju zamolila sve da poštuju njihovu privatnost u teškom trenutku kada pokušavaju da se pomire sa gubitkom sina i brata.

Vozač Marusije Žil Bjanki zadobio je teške povrede glave na trci za Veliku nagradu Japana, kada je po velikoj kiši, u sumrak, naleteo na vozilo koje je izvlačilo bolid Zaubera sa staze.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) je posle tog udesa preporučila promenu satnice pojedinih trka.

Komentari / 0

Ostavite komentar