Гужве на граничним прелазима у Србији

На Граничном прелазу Хоргош у Србији почео је шпиц туристичке сезоне, а од јутрос у осам часова на снази је минимум граничне контроле, тако да је и поред велике гужве задржавање путника на прелазу до сат и по времена.

Србија 18.07.2015 | 13:00
Гужве на граничним прелазима у Србији

Свих шест трака на улазу у Србију је отворено и максимално је ангажовано људство како Граничне полиције, тако и Царине.

Заменик командира Станице Граничне полиције Хоргош Ненад Табајица рекао је Тањугу да је тренутно задржавање на улазу у Републику Србију, рачунајући и излаз из Мађарске, око 90 минута.

“Од осам часова смо увели минимум граничне контроле и надамо се да ће интензитет саобраћаја и задржавање бити што мање”, рекао је Табајица.

Он саветује возачима да праве што чешће паузе и да користе алтернативне правце и прелазе попут Келебија, Бајмок, Ðала и Бачки Виногради.

“И у наредном периоду очекујемо појачан интензитет саобраћаја, јер углавном сва дијаспора, где се највише подразумева Немачка, креће ка својим кућама и транзит ка Турској и осталим земљама”, додао је он.

Вођа смене царинске испоставе Жељко Башић рекао је Тањугу да се задржавања крећу од 45 минута до сат и по времена, уз оцену да прелаз иде доста брзо, уз константан прилив путника.

“Данас је шпиц сезоне јер су сада све школе у Немачкој распуштене, тако да су у свим регијама у Европи почели школски распусти, почеци годишњег одмора. Саветујем путницима да користе алтернативне прелазе, Келебију и Бачке Винограде, али је проблем са путницима у транзиту који обично ретко напуштају ауто-пут и онда сви долазе на Хоргош”, рекао је Башић.

Путнике који су се јутрос затекли на прелазу дочекао је црвени метео аларм, а термометри у њиховим аутомобилима показивали су температуру и до 38 степени. Опремљени водом и клима уређајима добро подносе пут, а неки од њих се и добро забављају, о чему сведочи група младих која време прекраћује песмом и гитаром.

Коментари / 0

Оставите коментар