Gužve na graničnim prelazima u Srbiji

Na Graničnom prelazu Horgoš u Srbiji počeo je špic turističke sezone, a od jutros u osam časova na snazi je minimum granične kontrole, tako da je i pored velike gužve zadržavanje putnika na prelazu do sat i po vremena.

Srbija 18.07.2015 | 13:00
Gužve na graničnim prelazima u Srbiji

Svih šest traka na ulazu u Srbiju je otvoreno i maksimalno je angažovano ljudstvo kako Granične policije, tako i Carine.

Zamenik komandira Stanice Granične policije Horgoš Nenad Tabajica rekao je Tanjugu da je trenutno zadržavanje na ulazu u Republiku Srbiju, računajući i izlaz iz Mađarske, oko 90 minuta.

“Od osam časova smo uveli minimum granične kontrole i nadamo se da će intenzitet saobraćaja i zadržavanje biti što manje”, rekao je Tabajica.

On savetuje vozačima da prave što češće pauze i da koriste alternativne pravce i prelaze poput Kelebija, Bajmok, Ðala i Bački Vinogradi.

“I u narednom periodu očekujemo pojačan intenzitet saobraćaja, jer uglavnom sva dijaspora, gde se najviše podrazumeva Nemačka, kreće ka svojim kućama i tranzit ka Turskoj i ostalim zemljama”, dodao je on.

Vođa smene carinske ispostave Željko Bašić rekao je Tanjugu da se zadržavanja kreću od 45 minuta do sat i po vremena, uz ocenu da prelaz ide dosta brzo, uz konstantan priliv putnika.

“Danas je špic sezone jer su sada sve škole u Nemačkoj raspuštene, tako da su u svim regijama u Evropi počeli školski raspusti, počeci godišnjeg odmora. Savetujem putnicima da koriste alternativne prelaze, Kelebiju i Bačke Vinograde, ali je problem sa putnicima u tranzitu koji obično retko napuštaju auto-put i onda svi dolaze na Horgoš”, rekao je Bašić.

Putnike koji su se jutros zatekli na prelazu dočekao je crveni meteo alarm, a termometri u njihovim automobilima pokazivali su temperaturu i do 38 stepeni. Opremljeni vodom i klima uređajima dobro podnose put, a neki od njih se i dobro zabavljaju, o čemu svedoči grupa mladih koja vreme prekraćuje pesmom i gitarom.

Komentari / 0

Ostavite komentar