Ватра у Требињу одбијена од кућа

Ватра и даље букти на подручју града Требиња, али од јутрос куће више нису у опасности, јавља дописник БН ТВ из Требиња. Заједничким снагам и уз помоћ хеликоптера Оруажаних снага БиХ ситуација је много боља него претходна четири дана, хеликоптер је у раним јутрањим часовима успио да одбије ватру од села Луг, Кочела и Старо Слано. 

Република Српска 18.07.2015 | 11:35
Ватра у Требињу одбијена од кућа

Уз огромне напоре и помоћ колега из БиХ и региона ватрогасци су гасили ватру цијелу ноћ. За сада је ситуација под контролом, али страхују да би вјетар могао поново да разбукта ватру, те да куће у требињским селима још једном доведе у опасност. 

Неприступачност терена највише отежава тренунто гашење пожара са земље. Ватрогасци, шумари, деминери и војска су угасили или смирили разбукталу ватру и према ријечима Данка Вуковића, старјешине Ватрогасне јединице Требиње, ако не буде вјетра сви пожари би могли бити данас угашени. 

Према Вуковићевим ријечима у 14 сати се очекују вјетрови који би могли разбуктати ватру и повећати температуру, али сви заједно ће дати све од себе да не дође до таквог развоја ситуације.

Хеликоптер Оружаних снага БиХ пресатао је да ради у 9 сати, али је остао у приправности да поново узлети, ако дође до ширења ватре. 

Из техничких разлога хеликоптер није у могућности да ради на великим врућинама, након 9 сати, појаснили су надлежни за БН ТВ и додали да ће хеликоптер бити спреман за гашење ватре поново након 19 сати.

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

абц

18.07.2015 08:07

Добро је бар кад су куце спасили, ваљда се неце погорсати ситуација

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

18.07.2015 08:34

Свака цаст!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тттт

18.07.2015 08:38

ТОЛИКО О ВАМА БРИНЕ ВЛАДА СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

18.07.2015 10:13

Цекали су 4 дана и да се ватра људима примакне до врата да би послали хеликоптер....је ли и Додик цека толико на хеликоптер?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиње

18.07.2015 12:27

Ко нас сиса и сто це нам све изгорити, Додика хеликоптер воза сваки дан.

Name

Но наме

18.07.2015 10:49

Свака цаст! Браво храбри људи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУНФ пилот отац свих пилота

18.07.2015 11:45

Ти пилоти су заиста превазисли вријеме и простор. Па докле висе да буду најефикаснији? И у ватру, и у воду, и у снијег... Заиста им треба смањити плате толико да сами одустану...срамоте остатак народа...цццц... Надам се да це надлезно министарство смоци снаге да, као и сваки пут до сада када су помагали, формира ту екипу ... па да напокон уцине напредак у земљи. Народ их се сјети само када им требају. Обрнуту ситуацију јос нису дозивјели. Јадни људи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислилац

18.07.2015 12:42

"Народ их се сјети само кад требају" Ништа глупље не прочита. Уставна улога ОС је помоћ цивилним властима, то је задатак. Зато се прима плата, осим ако не мислите да у случају елементарних непогода требате сједити у касарнама, и није ми јасно зашто се спомиње Додик, доста сте у задње вријеме оптерећени Додиком.