Vatra u Trebinju odbijena od kuća

Vatra i dalje bukti na području grada Trebinja, ali od jutros kuće više nisu u opasnosti, javlja dopisnik BN TV iz Trebinja. Zajedničkim snagam i uz pomoć helikoptera Oruažanih snaga BiH situacija je mnogo bolja nego prethodna četiri dana, helikopter je u ranim jutranjim časovima uspio da odbije vatru od sela Lug, Kočela i Staro Slano. 

Republika Srpska 18.07.2015 | 11:35
Vatra u Trebinju odbijena od kuća

Uz ogromne napore i pomoć kolega iz BiH i regiona vatrogasci su gasili vatru cijelu noć. Za sada je situacija pod kontrolom, ali strahuju da bi vjetar mogao ponovo da razbukta vatru, te da kuće u trebinjskim selima još jednom dovede u opasnost. 

Nepristupačnost terena najviše otežava trenunto gašenje požara sa zemlje. Vatrogasci, šumari, demineri i vojska su ugasili ili smirili razbuktalu vatru i prema riječima Danka Vukovića, starješine Vatrogasne jedinice Trebinje, ako ne bude vjetra svi požari bi mogli biti danas ugašeni. 

Prema Vukovićevim riječima u 14 sati se očekuju vjetrovi koji bi mogli razbuktati vatru i povećati temperaturu, ali svi zajedno će dati sve od sebe da ne dođe do takvog razvoja situacije.

Helikopter Oružanih snaga BiH presatao je da radi u 9 sati, ali je ostao u pripravnosti da ponovo uzleti, ako dođe do širenja vatre. 

Iz tehničkih razloga helikopter nije u mogućnosti da radi na velikim vrućinama, nakon 9 sati, pojasnili su nadležni za BN TV i dodali da će helikopter biti spreman za gašenje vatre ponovo nakon 19 sati.

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

abc

18.07.2015 08:07

Dobro je bar kad su kuce spasili, valjda se nece pogorsati situacija

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

18.07.2015 08:34

Svaka cast!!!

ODGOVORITE
Name

tttt

18.07.2015 08:38

TOLIKO O VAMA BRINE VLADA SRPSKE.

ODGOVORITE
Name

hercegovina

18.07.2015 10:13

Cekali su 4 dana i da se vatra ljudima primakne do vrata da bi poslali helikopter....je li i Dodik ceka toliko na helikopter?

ODGOVORITE
Name

Ljubinje

18.07.2015 12:27

Ko nas sisa i sto ce nam sve izgoriti, Dodika helikopter voza svaki dan.

Name

No name

18.07.2015 10:49

Svaka cast! Bravo hrabri ljudi!

ODGOVORITE
Name

GRUNF pilot otac svih pilota

18.07.2015 11:45

Ti piloti su zaista prevazisli vrijeme i prostor. Pa dokle vise da budu najefikasniji? I u vatru, i u vodu, i u snijeg... Zaista im treba smanjiti plate toliko da sami odustanu...sramote ostatak naroda...cccc... Nadam se da ce nadlezno ministarstvo smoci snage da, kao i svaki put do sada kada su pomagali, formira tu ekipu ... pa da napokon ucine napredak u zemlji. Narod ih se sjeti samo kada im trebaju. Obrnutu situaciju jos nisu dozivjeli. Jadni ljudi...

ODGOVORITE
Name

Мислилац

18.07.2015 12:42

"Народ их се сјети само кад требају" Ништа глупље не прочита. Уставна улога ОС је помоћ цивилним властима, то је задатак. Зато се прима плата, осим ако не мислите да у случају елементарних непогода требате сједити у касарнама, и није ми јасно зашто се спомиње Додик, доста сте у задње вријеме оптерећени Додиком.