Ових 5 мисли морате да избаците из главе

Када се зброје и одузму безбројне негативне мисли које се сваком од нас мотају по глави, остане их пет које су најчешће и при том их психолози сматрају највећим менталним, емотивним, мотивационим, каквим год хоћете кочницама. Које су то штетне мисли и како их трансформисати?

Здравље 18.07.2015 | 06:59
Ових 5 мисли морате да избаците из главе

1. “Нисам довољно добар”

Има ли ишта горе од оваквог става?

Можда нисте најбољи родитељ, спортиста или колега. Нико није савршен и свако има мана, али понављање себи оваквих реченица није потребно.

Помислите на људе око вас који заиста имају много ограничења - тешко се крећу, боре са с болешћу и од вас имају много мање избора. Колико их је само који су након несрећа написали књиге, помагали другима… Да ли би успели да су мислили да нису довољно добри?

Ухватите се неког посла – хоби, писање, сликање… и посматрајте себе како се корак по корак усавршавате. Видећете да сте итекако добри.

2. “Никога није брига за мене”

Ако је ово можда тачно, онда сте права реткост од када постоји свет.

На овом свету је свако окружен љубављу само што често сами не дозвољавамо да нам она приђе. Очекујемо велика дела од других, а не видимо оне мале гестове који значе пажњу и бригу. Са оваквим негативним ставом сасвим очекивано делујете на друге тако што се они повлаче и не желе да покажу да вас воле, иако то осећају.

Почните ви да покажујете љубав другима. Врло ћете брзо видети резултате.

Иако можда нисте задовољни својим окружењем, ко вам брани да га промените и склопите нова познанства и себи дате нове шансе?

3. “Не свиђа ми се ова особа”

Нормално је да вам се неко не свиђа и да није ваш “број”.

Ипак, фокусирање на негативне стране других ништа вам добро неће донети. Нећете се осећати боље. Осећај одбојности или потреба да бежите неће нестати.

Пробајте да издвојите бар неку позитивну страну особе која вам се не свиђа (а има их сигурно). Понављајте себи њене добре стране и на то се фокусирајте. Олакшаће вам живот.

4. “Зашто је други бољи од мене?”

Од упоређивања себе са другима немате ништа. Ако извучете било какву корист од оваквог става, честитамо!

Увек постоји неко други ко је лепши, паметнији, бржи, богатији, млађи… Овакав ваш став ти људи осећају и то покреће лавину других негативних емоција. То вам не треба у животу.

Морате бити свесни да ти други, бољи, немају и никада неће имати оно што ви имате – вашу целокупну личност, јединствену и непоновљиву.

А јесте ли размишљали о томе колико је људи од којих сте ВИ “бољи”?

5. “Нећу успети”

Ако овако размишљате- и нећете. Ако овако размишљате, немојте ништа ни да радите у животу.

Имате цео свет на длану, своје здравље, свој рад и своје мисли које вам од јутра до мрака могу и морају говорити “Успећеш!”.

И успећете!

Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар