Видео: Абубакар Оумару - 4. дрес, 37. гол у Србији!

Камерунац, први фудбалер у историји српског фудбала који је играо за четири најтрофејнија српска клуба, поново је отворио "налог" у Суперлиги.

Фудбал 18.07.2015 | 22:40
Видео: Абубакар Оумару - 4. дрес, 37. гол у Србији!

Три гола у дресу Црвене звезде на 13 мечева, уз две асистенције.

Два гола, уз три асистенције, на 13 утакмица у дресу ОФК Београда.

Потом, потпуна доминација у виду 31 гола и 21 асистенције на 111 наступа у дресу Војводине (он је дао 44 гола, уз 26 аситенција за Вошу у свим такмичењима).

И, ето, синоћ - први гол на другој утакмици у дресу Партизана!

Први фудбалер у историји нашег фудбала који је играо за четири најтрофејнија српска клуба, Абубакар Оумару, вратио се у Суперлигу и отворио поново голгетерски "налог", с намером да угрози Дарка Спалевића, тренутно најбољег стрелца у историји српске Суперлиге (рачунајући од 2006. до данас).

Камерунац је у 1. колу Суперлиге, у мечу са Металцем у Хумској, постигао гол за 2:0 на пас Валерија Божинова и тако стигао до 37. гола у елитном рангу нашег такмичења, што га подиже на лествици и приближава водећем квартету, али и групи играча која више не наступа у Суперлиги.

Тренутно, водећи стрелац српских првенстава је Дарко Спалевић са 58 голова, по један мање имају Андрија Калуђеровић и Ненад Милијаш, а Ламин Дијара стао је на 56.

Оумару у овом тренутку заостаје 21 гол за Спалевићем, али ће ове сезоне имати на располагању 37 кола да се искаже и искорачи на чело вечне листе стрелаца.

Коментари / 0

Оставите коментар