Video: Abubakar Oumaru - 4. dres, 37. gol u Srbiji!

Kamerunac, prvi fudbaler u istoriji srpskog fudbala koji je igrao za četiri najtrofejnija srpska kluba, ponovo je otvorio "nalog" u Superligi.

Fudbal 18.07.2015 | 22:40
Video: Abubakar Oumaru - 4. dres, 37. gol u Srbiji!

Tri gola u dresu Crvene zvezde na 13 mečeva, uz dve asistencije.

Dva gola, uz tri asistencije, na 13 utakmica u dresu OFK Beograda.

Potom, potpuna dominacija u vidu 31 gola i 21 asistencije na 111 nastupa u dresu Vojvodine (on je dao 44 gola, uz 26 asitencija za Vošu u svim takmičenjima).

I, eto, sinoć - prvi gol na drugoj utakmici u dresu Partizana!

Prvi fudbaler u istoriji našeg fudbala koji je igrao za četiri najtrofejnija srpska kluba, Abubakar Oumaru, vratio se u Superligu i otvorio ponovo golgeterski "nalog", s namerom da ugrozi Darka Spalevića, trenutno najboljeg strelca u istoriji srpske Superlige (računajući od 2006. do danas).

Kamerunac je u 1. kolu Superlige, u meču sa Metalcem u Humskoj, postigao gol za 2:0 na pas Valerija Božinova i tako stigao do 37. gola u elitnom rangu našeg takmičenja, što ga podiže na lestvici i približava vodećem kvartetu, ali i grupi igrača koja više ne nastupa u Superligi.

Trenutno, vodeći strelac srpskih prvenstava je Darko Spalević sa 58 golova, po jedan manje imaju Andrija Kaluđerović i Nenad Milijaš, a Lamin Dijara stao je na 56.

Oumaru u ovom trenutku zaostaje 21 gol za Spalevićem, ali će ove sezone imati na raspolaganju 37 kola da se iskaže i iskorači na čelo večne liste strelaca.

Komentari / 0

Ostavite komentar