ДК: Викторе, шта учини, опет?! Од 2:0 до 2:3!!! АРГ - СРБ 2:0!

Тениска репрезентација Аргентине води са 2-0 против Србије после првог дана четвртфиналног меча Дејвис купа у Буенос Ајресу.

Тенис 17.07.2015 | 22:00
ДК: Викторе, шта учини, опет?! Од 2:0 до 2:3!!! АРГ - СРБ 2:0!

Аргентина је повела преко Леонарда Мајера и Федерика Делбониса, и то пошто су Филип Крајиновић и Виктор Троицки пружили разочаравајућу игру.

Мајер је славио против Крајиновића са 6:4, 6:2, 6:1, док је Делбонис после преокрета био бољи од Троицког са 2:6, 2:6, 6:4, 6:4, 6:2.

У суботу је на програму окршај дублова Берлок/Шварцман – Лајовић/Зимоњић. У недељу су преостала два сингл дуела, Мајер игра са Троицким, а Делбонис са Крајиновићем.

Мајер није није имао тежак посао против Крајиновића, који се практично предао после изгубљеног првог сета. Филип је у наставку одиграо изузетно лоше, па је Аргентинац рутински завршио посао.

Троицки је потом одлично кренуо, контролисао је меч, да би код вођства 2:0 у сетовима практично стао, а Делбонис почео да игра као препорођен. Српски тенисер је на идентичан начин пре десетак дана поражен од Канађанина Васека Поспишила на Вимблдону, а овога пута је имао више прилика, међутим, одиграо је нервозно и на крају је заслужено изгубио.

Делбонис - Троицки 2:6, 2:6, 6:4, 6:4, 6:2

Делбонис и Троицки су од почетка водили велику борбу, а Аргентинац је много притискао српског тенисера. Виктор је спасао две брејк лопте, али је на крају успео да поведе 1:0 на старту. Упркос тешком првом гему, српски тенисер је од тада диктирао ритам после Делбонисовог изједначења, па је у четвртом гему лако стигао до брејка, а потом и вођства 3:1.

Међутим, када је требало да потврди тај брејк, Виктор је направио низ грешака и показао је изразито незадовољство понашањем публике. Делбонис је све то искористио, брзо изборио три брејк лопте, српски тенисер је одбранио две, али трећу није, па је Аргентинац смањио на 3:2. Троицки није дозволио да га изгубљени сервис омете, па је одмах без изгубљеног поена узвратио - 4:2. Виктор је у истом ритму наставио до краја сета, прво је потврдио брејк, а потом терао Делбониса на грешке, па му је одузео сервис и добио га са 6:2.

На почетку другог сета, Виктор је био поприлично сигуран на својим сервисима, а већ у четвртом гему имао је шансе за брејк. Тај гем је трајао 15 минута, виђен је низ преокрета, а на крају је српски тенисер успео да одузме сервис ривалу и поведе 3:1. Троицки је од тада у потпуности контролисао меч, пошто Аргентинац није успевао да му припрети ниједног тренутка, па је виђена реприза првог сета и резултат 6:2.

У трећем сету су и један и други тенисер били поприлично сигурни на својим сервисима, али је Виктор био агресивнији. Међутим, ситуација се променила у седмом гему, када је Делбонис ношен подршком публике, која је ометала Виктора на сервису, успео да направи брејк и поведе 4:3. Аргентинац је одмах и потврдио брејк, да би се Троицки потом одбранио и остао у трећем сету, али је Делбонис већ у наредном гему одсервирао за сет.

Делбонис је наставио у истом ритму на почетку четвртог сета и одмах је направио брејк. Од старта је мучио Виктора, који је у првом тренутку успео да се одбрани, али је потом направио низ грешака и препустио тај гем Аргентинцу. У наредна два гема обојица су освајали своје сервисе, да би Троицки потом без изгубљеног гема вратио брејк за 2:2.

Уследили су брејкови на обе стране, да би потом Виктор коначно поново почео да сервира сигурније, а Делбонисово изједначење је опустило српског тенисера, који је свом ривалу одмах потом препустио сервис. Аргентинац је тако у десетом гему сервирао за изједначење у сетовима, у чему је и успео када је Троицки послао лопту дубоко у аут.

Почетак петог сета протекао је у изједначеној борби, да би Делбонис у трећем гему искористио грешке Троицког и повео са 2:1. Аргентинац се тада потпуно пробудио и наставио свој низ до 5:1, пошто је успео да дође до још једног брејка. Троицки је успео да га прекине у седмом гему, али је у наредном Делбонис имао прилику да заврши меч, што је и учинио.

Коментари / 0

Оставите коментар