DK: Viktore, šta učini, opet?! Od 2:0 do 2:3!!! ARG - SRB 2:0!

Teniska reprezentacija Argentine vodi sa 2-0 protiv Srbije posle prvog dana četvrtfinalnog meča Dejvis kupa u Buenos Ajresu.

Tenis 17.07.2015 | 22:00
DK: Viktore, šta učini, opet?! Od 2:0 do 2:3!!! ARG - SRB 2:0!

Argentina je povela preko Leonarda Majera i Federika Delbonisa, i to pošto su Filip Krajinović i Viktor Troicki pružili razočaravajuću igru.

Majer je slavio protiv Krajinovića sa 6:4, 6:2, 6:1, dok je Delbonis posle preokreta bio bolji od Troickog sa 2:6, 2:6, 6:4, 6:4, 6:2.

U subotu je na programu okršaj dublova Berlok/Švarcman – Lajović/Zimonjić. U nedelju su preostala dva singl duela, Majer igra sa Troickim, a Delbonis sa Krajinovićem.

Majer nije nije imao težak posao protiv Krajinovića, koji se praktično predao posle izgubljenog prvog seta. Filip je u nastavku odigrao izuzetno loše, pa je Argentinac rutinski završio posao.

Troicki je potom odlično krenuo, kontrolisao je meč, da bi kod vođstva 2:0 u setovima praktično stao, a Delbonis počeo da igra kao preporođen. Srpski teniser je na identičan način pre desetak dana poražen od Kanađanina Vaseka Pospišila na Vimbldonu, a ovoga puta je imao više prilika, međutim, odigrao je nervozno i na kraju je zasluženo izgubio.

Delbonis - Troicki 2:6, 2:6, 6:4, 6:4, 6:2

Delbonis i Troicki su od početka vodili veliku borbu, a Argentinac je mnogo pritiskao srpskog tenisera. Viktor je spasao dve brejk lopte, ali je na kraju uspeo da povede 1:0 na startu. Uprkos teškom prvom gemu, srpski teniser je od tada diktirao ritam posle Delbonisovog izjednačenja, pa je u četvrtom gemu lako stigao do brejka, a potom i vođstva 3:1.

Međutim, kada je trebalo da potvrdi taj brejk, Viktor je napravio niz grešaka i pokazao je izrazito nezadovoljstvo ponašanjem publike. Delbonis je sve to iskoristio, brzo izborio tri brejk lopte, srpski teniser je odbranio dve, ali treću nije, pa je Argentinac smanjio na 3:2. Troicki nije dozvolio da ga izgubljeni servis omete, pa je odmah bez izgubljenog poena uzvratio - 4:2. Viktor je u istom ritmu nastavio do kraja seta, prvo je potvrdio brejk, a potom terao Delbonisa na greške, pa mu je oduzeo servis i dobio ga sa 6:2.

Na početku drugog seta, Viktor je bio poprilično siguran na svojim servisima, a već u četvrtom gemu imao je šanse za brejk. Taj gem je trajao 15 minuta, viđen je niz preokreta, a na kraju je srpski teniser uspeo da oduzme servis rivalu i povede 3:1. Troicki je od tada u potpunosti kontrolisao meč, pošto Argentinac nije uspevao da mu pripreti nijednog trenutka, pa je viđena repriza prvog seta i rezultat 6:2.

U trećem setu su i jedan i drugi teniser bili poprilično sigurni na svojim servisima, ali je Viktor bio agresivniji. Međutim, situacija se promenila u sedmom gemu, kada je Delbonis nošen podrškom publike, koja je ometala Viktora na servisu, uspeo da napravi brejk i povede 4:3. Argentinac je odmah i potvrdio brejk, da bi se Troicki potom odbranio i ostao u trećem setu, ali je Delbonis već u narednom gemu odservirao za set.

Delbonis je nastavio u istom ritmu na početku četvrtog seta i odmah je napravio brejk. Od starta je mučio Viktora, koji je u prvom trenutku uspeo da se odbrani, ali je potom napravio niz grešaka i prepustio taj gem Argentincu. U naredna dva gema obojica su osvajali svoje servise, da bi Troicki potom bez izgubljenog gema vratio brejk za 2:2.

Usledili su brejkovi na obe strane, da bi potom Viktor konačno ponovo počeo da servira sigurnije, a Delbonisovo izjednačenje je opustilo srpskog tenisera, koji je svom rivalu odmah potom prepustio servis. Argentinac je tako u desetom gemu servirao za izjednačenje u setovima, u čemu je i uspeo kada je Troicki poslao loptu duboko u aut.

Početak petog seta protekao je u izjednačenoj borbi, da bi Delbonis u trećem gemu iskoristio greške Troickog i poveo sa 2:1. Argentinac se tada potpuno probudio i nastavio svoj niz do 5:1, pošto je uspeo da dođe do još jednog brejka. Troicki je uspeo da ga prekine u sedmom gemu, ali je u narednom Delbonis imao priliku da završi meč, što je i učinio.

Komentari / 0

Ostavite komentar