Боби Марјановић: Дјелује као сан, у истом дресу Паркер, Данкан и ја!

Доброћудни џин је направио највећи корак у каријери - оставио је дубок траг у Црвеној звезди и отиснуо се у НБА.

Кошарка 18.07.2015 | 21:00
Боби Марјановић: Дјелује као сан, у истом дресу Паркер, Данкан и ја!

Сезону из снова Боби Марјановић је заокружио трансфером у славни Сан Антонио и сада може да се фокусира на припреме репрезентације за Евробаскет.

- Прелеп осећај. Једино што нисам био у САД, нисам могао да стигнем, него сам ишао у Милано на прегледе. Упознао сам људе из клуба, утисак би био бољи да сам био тамо, али су ми изашли у сусрет да не морам толико да путујем, већ смо прегледе обавили у клиници којој они верују. Хвала богу да сам здрав, лепо је чути да ме тело још служи - каже Марјановић за „Блиц“.

Можеш ли себе да замислиш у дресу Спарса са звездама као што су Тим Данкан, Тони Паркер и Ману Ђинобили?

- Стварно лепо звучи. Драго ми је што ћу бити тамо, што ћу играти са врхунским играчима. Од њих нема бољих. Сигурно ћу напредовати, надоградити знање које сам стекао у каријери, а желим да се изборим за још неку годину у НБА.

Тренирали су те прослављени стручњаци, а сад идеш под команду Грега Поповића?

- Радио сам са врхунским тренерима, како нашим тако и страним. Стварно ми је част што ће ми Поповић бити тренер, сјајан је осећај, сигурно да ћу имати шта да научим.

Пре одласка у НБА следи борба за медаљу на Евробаскету и карту за Рио?

- Наравно да имам снаге за Србију. Моје је да дам све од себе и надам се да ће бити све како треба. Атмосфера је заиста феноменална. Где нема смеха и шале, ту нешто не ваља, овако је баш како треба. На терену знамо шта нам је чинити, али се увек осећа та позитивна енергија.

Имамо тешку групу иако је Шпанија ослабљена неиграњем Марка Гасола, Рубија, Навара и Калдерона?

- Кад се наведу сви ти играчи, делују слабије, али сви знамо каква је Шпанија, да има 12 једнаких играча. Шпанија је велика сила и ако њих нема, ту су одличне замене и сигурно неће бити лако. И остале екипе су јаке, али сви желимо да освојимо медаљу и изборимо пласман у Рио.

После најуспешније сезоне у историји Звезде и освајања трипле круне, Марјановић је стигао и да предахне.

- Успео сам да се одморим, био сам мало на мору, уживао на релацији Београд-Бољевац, а отишао сам и до Дубаија. Пријао ми је одмор мало дужи од 20 дана. Била је баш тешка и физички напорна сезона, али и лепа због остварених резултат, а када је тако, онда је све лакше.

Боби Марјановић
ДАТУМ РОЂЕЊА:
15. август 1988.
МЕСТО РОЂЕЊА: Зајечар
ПОЗИЦИЈА: Центар
ВИСИНА: 222
КЛУБОВИ: Хемофарм, ЦСКА, Жалгирис, Нижњи, Раднички КГ, Мега, Црвена звезда, Сан Антонио

Коментари / 0

Оставите коментар