Bobi Marjanović: Djeluje kao san, u istom dresu Parker, Dankan i ja!

Dobroćudni džin je napravio najveći korak u karijeri - ostavio je dubok trag u Crvenoj zvezdi i otisnuo se u NBA.

Košarka 18.07.2015 | 21:00
Bobi Marjanović: Djeluje kao san, u istom dresu Parker, Dankan i ja!

Sezonu iz snova Bobi Marjanović je zaokružio transferom u slavni San Antonio i sada može da se fokusira na pripreme reprezentacije za Evrobasket.

- Prelep osećaj. Jedino što nisam bio u SAD, nisam mogao da stignem, nego sam išao u Milano na preglede. Upoznao sam ljude iz kluba, utisak bi bio bolji da sam bio tamo, ali su mi izašli u susret da ne moram toliko da putujem, već smo preglede obavili u klinici kojoj oni veruju. Hvala bogu da sam zdrav, lepo je čuti da me telo još služi - kaže Marjanović za „Blic“.

Možeš li sebe da zamisliš u dresu Sparsa sa zvezdama kao što su Tim Dankan, Toni Parker i Manu Đinobili?

- Stvarno lepo zvuči. Drago mi je što ću biti tamo, što ću igrati sa vrhunskim igračima. Od njih nema boljih. Sigurno ću napredovati, nadograditi znanje koje sam stekao u karijeri, a želim da se izborim za još neku godinu u NBA.

Trenirali su te proslavljeni stručnjaci, a sad ideš pod komandu Grega Popovića?

- Radio sam sa vrhunskim trenerima, kako našim tako i stranim. Stvarno mi je čast što će mi Popović biti trener, sjajan je osećaj, sigurno da ću imati šta da naučim.

Pre odlaska u NBA sledi borba za medalju na Evrobasketu i kartu za Rio?

- Naravno da imam snage za Srbiju. Moje je da dam sve od sebe i nadam se da će biti sve kako treba. Atmosfera je zaista fenomenalna. Gde nema smeha i šale, tu nešto ne valja, ovako je baš kako treba. Na terenu znamo šta nam je činiti, ali se uvek oseća ta pozitivna energija.

Imamo tešku grupu iako je Španija oslabljena neigranjem Marka Gasola, Rubija, Navara i Kalderona?

- Kad se navedu svi ti igrači, deluju slabije, ali svi znamo kakva je Španija, da ima 12 jednakih igrača. Španija je velika sila i ako njih nema, tu su odlične zamene i sigurno neće biti lako. I ostale ekipe su jake, ali svi želimo da osvojimo medalju i izborimo plasman u Rio.

Posle najuspešnije sezone u istoriji Zvezde i osvajanja triple krune, Marjanović je stigao i da predahne.

- Uspeo sam da se odmorim, bio sam malo na moru, uživao na relaciji Beograd-Boljevac, a otišao sam i do Dubaija. Prijao mi je odmor malo duži od 20 dana. Bila je baš teška i fizički naporna sezona, ali i lepa zbog ostvarenih rezultat, a kada je tako, onda je sve lakše.

Bobi Marjanović
DATUM ROĐENJA:
15. avgust 1988.
MESTO ROĐENJA: Zaječar
POZICIJA: Centar
VISINA: 222
KLUBOVI: Hemofarm, CSKA, Žalgiris, Nižnji, Radnički KG, Mega, Crvena zvezda, San Antonio

Komentari / 0

Ostavite komentar