АБА лига је ''НОВА'', али властодршци су исти!!!

АБА лига ће од јесени изгледати другачије него претходних година, али ће на њеном челу бит ии даље Радован Лорбек, који је именован за директора такмичења.

Кошарка 19.07.2015 | 08:40
АБА лига је ''НОВА'', али властодршци су исти!!!

Лорбек је до сада био председник Јадранске лиге, а на састанку клубова у Подгорици изабрани суи остали челници. Јосип Билић ће бити спортски директор лиге, док ће Алеш Камникар обављати функцију комесара који ће бити задужен за делегирање судија.

У новоформираном такмичењу, чији су власници клубови учесници, функцију од старих челника нема једино Роман Лисац, који је био генерални менаџер лиге.

На састанку у Подгорици све одлуке су донете једногласно, а само представници Партизана и Игокее нису били присутни.

Одлучено је и да ће АБА лига у новој сезони бројати 14 клубова – четири из Србије (Црвена звезда, Партизан, Металац и Мега Лекс), три из Хрватске (Цедевита, Цибона и Задар), два из Словеније (Тајфун и Крка), односно по један из Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе (Игокеа, МЗТ Скопље и Подгорица).

Олимпија је додата као 13. учесник, док ће последњи клуб бити познат после квалификационог турнира. Право учешћа на квалификационом турниру имају четвртопласирани тим хрватског првенству и вицешампиони Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.

Коментари / 0

Оставите коментар