ABA liga je ''NOVA'', ali vlastodršci su isti!!!

ABA liga će od jeseni izgledati drugačije nego prethodnih godina, ali će na njenom čelu bit ii dalje Radovan Lorbek, koji je imenovan za direktora takmičenja.

Košarka 19.07.2015 | 08:40
ABA liga je ''NOVA'', ali vlastodršci su isti!!!

Lorbek je do sada bio predsednik Jadranske lige, a na sastanku klubova u Podgorici izabrani sui ostali čelnici. Josip Bilić će biti sportski direktor lige, dok će Aleš Kamnikar obavljati funkciju komesara koji će biti zadužen za delegiranje sudija.

U novoformiranom takmičenju, čiji su vlasnici klubovi učesnici, funkciju od starih čelnika nema jedino Roman Lisac, koji je bio generalni menadžer lige.

Na sastanku u Podgorici sve odluke su donete jednoglasno, a samo predstavnici Partizana i Igokee nisu bili prisutni.

Odlučeno je i da će ABA liga u novoj sezoni brojati 14 klubova – četiri iz Srbije (Crvena zvezda, Partizan, Metalac i Mega Leks), tri iz Hrvatske (Cedevita, Cibona i Zadar), dva iz Slovenije (Tajfun i Krka), odnosno po jedan iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore (Igokea, MZT Skoplje i Podgorica).

Olimpija je dodata kao 13. učesnik, dok će poslednji klub biti poznat posle kvalifikacionog turnira. Pravo učešća na kvalifikacionom turniru imaju četvrtoplasirani tim hrvatskog prvenstvu i vicešampioni Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Komentari / 0

Ostavite komentar